Gündem Postalarda ‘sıfır atık’ dönemi

Postalarda ‘sıfır atık’ dönemi

07.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen ve küresel bir çevre hareketine dönüşen Sıfır Atık Projesi, posta sektörüne de yayılıyor.

Postalarda ‘sıfır atık’ dönemi

 

MELTEM GÜNEŞ/ANKARA- Dünya Posta Birliği, posta ve kargo kutularında doğaya zararsız, geri dönüşüme uygun ve sıfır atığı destekleyecek malzemelerin kullanılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Osmanlı İmparatorluğu’ndan dolayı Türkiye’nin kurucu üyeleri arasında yer aldığı Dünya Posta Birliği’nin (UPU) 4. Olağanüstü Kongresi ve Strateji Zirvesi, 1-5 Ekim tarihlerinde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da gerçekleşti. 192 ülkenin üye olduğu UPU’da Türkiye’yi PTT Genel Müdürü Hakan Gülten temsil etti.

Gerçekleştirilen toplantılar çerçevesinde Türkiye’nin 2053 net sıfır karbon hedefi kapsamında sektöre yönelik gönüllü iklim eylemi hedeflerini içeren “Yeşil Paket” üzerinde anlaşmaya varıldı. “Yeşil Paket” ile posta sektöründeki sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yönelik, egzoz salımı olmayan, fosil yakıt kullanmayan elektrikli araçların kullanımı teşvik edilecek. Ayrıca posta ve kargo kutularında sıfır atığı destekleyecek malzemelerin kullanılması sağlanacak.