Gündem ‘Prangaları parçaladık’

‘Prangaları parçaladık’

04.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kendilerinden önceki 70 yılda yapılamayan eserleri 21 yıla sığdırdıklarını söyleyen Erdoğan, “Milletimizin iradesine vurulan prangaları beraberce parçaladık. Ülkemizi nice fırtınadan güvenli sahillere çıkardık” dedi.

‘Prangaları parçaladık’

 

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ/RİZE- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize’de düzenlenen AK Parti mitinginde büyük coşkuyla karşılandı. Miting alanında 80 bin kişinin olduğunu söyleyen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BÖYLE BİR KATILIM GÖRMEDİM: Ana ocağım, baba yurdum, ata toprağım Rize’yi gönülden selamlıyorum. Şu muhteşem katılıma bakın, siyasette bugüne kadar Rize’mde böyle bir katılım görmemiştim. Bugün bir başka. Bu 14 Mayıs’ın müjdesidir. 21 yılda 15 seçim zaferine imza attık. Türkiye’yi tarihinin en büyük başarılarıyla beraberce tanıştırdık. Bizden önceki 70 yılda yapılamayan eserleri 21 yıla beraber sığdırdık. Milletmizin iradesine vurulan prangaları beraberce parçaladık. Ülkemizi nice fırtınanın içerisinden güvenli sahillere çıkardık. Terör örgütlerinin birlik ve beraberliğimize yönelik kalleş saldırılarını beraberce püskürttük. Her karışında bir şehit yatan bu aziz vatanı ihanet çeteleri karşısında beraber savunduk, yücelttik. Havalimanından yollara, köprülerden tünellere nice yatırımı ülkemize beraberce kazandırdık. Ben Rize’nin uşağuyum da... Bay bay Kemal, sen ne yaptın, bir söyle da, senin referansın var mı?

Haberin Devamı

14 MAYIS BAŞLANGIÇ: Son 21 yılda başardıklarımızdan aldığımız güçle şimdi yepyeni bir destan yazmaya hazırlanıyoruz. Millet olarak şimdi çok daha büyük atılımların eşiğindeyiz. Bunun adı Türkiye Yüzyılı, bunun adı şahlanış dönemidir. 14 Mayıs, büyük ve güçlü Türkiye idealinin ilk adımı olacaktır. Türkiye Yüzyılı’nın başlangıç noktası olacaktır.

MEZAT PAZARI: Parlamenter sistem diye çıktıkları yolda, döndüler dolaştılar, sabah erken kalkanın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı kaptığı bir mezat pazarına vardılar. Önce 5 kişiydiler, sonra 7 oldular, bir ara 9’a hatta 11’e çıktılar, şimdi kaç olduklarını saymayı artık kendileri bile bıraktılar. Bu gidişle 14 Mayıs’a kadar herhalde 15-20 Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nı bulacaklar. Koltuk sayısını artırmaktan, sağa sola makam dağıtmaktan, bir de elleriyle, buradaki kardeşlerimi tenzih ederim, kalp işareti yapmaktan başka hiçbir konuda anlaşamıyorlar.

İMANSIZ, KURANSIZ, EZANSIZ: Bay bay Kemal ve ortaklarına şu soruları sormanızı istiyorum. Yalanı boyamayla doğru mu edeceksun? Akıp giden yılana kardeş mi diyeceksin? Şayet aklına gelir de yolu buraya düşerse, bunları muhakkak sorun. PKK elebaşlarının niçin kendisini desteklediğini sorun. Bölücü örgütün siyasi uzantılarının neden aday çıkarmadığını, niçin kendisine destek verdiklerini sorun. Meclisteki bir saatlik görüşmede bunlara ne vaat ettiğini, kapalı kapılar ardında nelerin sözünü verdiğini sorun. Benim kardeşlerim, ailenin kutsiyetine inanır. LGBT gibi sapkın yapıların niçin kendisine oy verdiğini sorun. Bu Kandildekiler, vatansız, imansız, ezansız, Kur’ansız ve bunlarla beraber yürüyenler kimler? CHP, İYİ Parti ve diğer yavrucuklar. 14 Mayıs’ta bunlara gereken dersi veriyor muyuz?

Haberin Devamı

‘YAŞ ÇAYIN FİYATI 11 LİRA 30 KURUŞ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rızkını çaydan kazanan hemşehrilerim için yaş çay alım fiyatını paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz yıl destek ödemesiyle birlikte yaş çaya kilo başına 7 lira alım fiyatı vermiştik. Bu yıl için yine destek ödemesiyle birlikte yaş çay alım fiyatını kilo başına yüzde 64 artırarak 11 lira 30 kuruşa çıkartıyoruz. Yeni çay alım fiyatının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.