Gündem Prof. Dr. Gökçen Orhan'a gözyaşlarıyla veda

Prof. Dr. Gökçen Orhan'a gözyaşlarıyla veda

19.08.2023 - 15:13 | Son Güncellenme:

Üsküdar'da görev yaptığı hastanede odasında ölü bulunan Prof. Dr. Gökçen Orhan son yolculuğuna uğurlandı.

Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan 56 yaşındaki Prof. Dr. Gökçen Orhan önceki gün sabah hastalarını muayene ettikten sonra haber alınamadı.

Haberin Devamı

Odasına giren meslektaşları, Orhan’ı hareketsiz halde buldu. Yoğun bakım servisine kaldırılan Gökçen Orhan’ın hayatını kaybettiği belirlendi.

ÖLÜM HABERİNİ BAKAN KOCA DUYURMUŞTU

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Dr. Siyami Ersek Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanlarından Prof. Dr. Gökçen Orhan hocamızı, görevli olduğu hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" demişti.

Orhan'ın cenazesi savcılık incelemesinin ardından hastanenin morguna götürüldü. Orhan için Ataşehir Mimar Sinan Camiinde cenaze töreni düzenlendi. Törene Prof. Dr. Gökçen Orhan’ın ailesi, sevenleri, meslektaşları ve çok sayıda kişi katıldı.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Gökçen Orhana gözyaşlarıyla veda

Cenazeye gelen bazı meslektaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Orhan’ın cenazesi törenin ardından defnedilmek üzere Ihlamurkuyu Mezarlığı’na götürüldü.

ARKADAŞLARI, ORHAN'I MİLLİYET'E ANLATTI

Prof. Dr. Orhan’ın ölüm nedenine ilişkin inceleme sürerken, arkadaşları Milliyet’e konuştu.

Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kardiyovasküler Cerrahi Klinik Şefi Prof. Dr. Serap Aykut Akay, “Kendisi yetiştirdiğim öğrencilerden biridir. Çok iyi bir insan ve çok iyi bir cerrahtı. Cerrahi becerisi çok çok üstündü” dedi. 

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Aile Hekimliği Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Reşat Dabak da, “Çok iyi bir dostum ve arkadaşımdı. Hissettiğim şey koca bir boşluk ve hüzün. Gökçen, sınıfın her zaman en çalışkan öğrencisiydi, hekimliği de böyle oldu” diye konuştu. 

"DEĞERLİ BİR CERRAHTI"

Prof. Dr. Orhan’ın yakın arkadaşı diplomat Cem Kahyaoğlu da Orhan ilgili şunları aktardı: “Gökçen ile arkadaşlığımız 11 yaşında Galatasaray Lisesi’nde başladı ve hiç kopmadı. Sınıfta 5 arkadaşımız, Prof. Dr. unvanını aldı ve onlardan biri de Gökçen’di. Hem Türkiye’de hem de dünyada bilinen bir kalp cerrahıydı. Yurt dışından ve Türkiye’deki birçok özel hastaneden teklif geldi ama kabul etmedi. “Neden’ diye sorduğumuzda, ‘Kabul edersem, anne ve babanıza kim bakar’ derdi. Birçok kişinin hayatına dokunmuş değerli bir cerrahtı.”