Gündem Rahşan Ecevit kimdir - kaç yaşındaydı? Rahşan Ecevit neden öldü?

Rahşan Ecevit kimdir - kaç yaşındaydı? Rahşan Ecevit neden öldü?

17.01.2020 - 23:12 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre, Eski başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, 97 yaşında tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybetti. Peki Rahşan Ecevit kimdir? Rahşan Ecevit neden öldü? İşte Rahşan Ecevit 'in hayatı hakkında merak edilenler...

Rahşan Ecevit kimdir - kaç yaşındaydı Rahşan Ecevit neden öldü

1923 Yılında Bursa'da doğan Rahşan Ecevit, Türk ressam, yazar ve siyasetçi, Demokratik Sol Parti ile Demokratik Sol Halk Partisi'nin kurucusu ve ilk başkanıdır. 1946'da Bülent Ecevit ile evlendi.

Haberin Devamı

Aslen Selanik'ten Şebinkarahisar'a yerleşmiş bir ailenin çocuğudur. Babası Namık Zeki Aral, annesi Zahide Aral'dır. Ankara Lisesi ve Robert Koleji mezunudur.

DSP'nin kurucusu ve eski genel başkanıdır. Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yazdığı Pülümür'de Aşk adlı roman, 2002 yılında tiyatroya uyarlanmıştır.

RAHŞAN ECEVİT NEDEN ÖLDÜ?

Rahşan Ecevit, çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi.

RAHŞAN ECEVİT'İN CENAZESİ NE ZAMAN KALDIRILACAK?

CNN TÜRK muhabiri Ünal Kaya GATA'dan yaptığı açıklamada, "Son dönemde durumunun biraz daha ağırlaştığı ifade ediliyordu. Tüm partilerden GATA'ya giden isimler var. Süreçle ilgili bilgi alıyorlar. Bir süredir hem tedavisi hem yaşının ilerlemesi nedeniyle uzun süredir kameralardan uzaktı. Cenazesi yetişirse yarın olacak, pazar gününe de kalabilir. Geniş kapsamlı ve geniş katılımlı bir cenaze töreni düzenlenmesi bekleniyor." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Rahşan Ecevit'in en büyük arzusu!

 CNN TÜRK ekranına bağlanan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal yaptığı açıklamada, "Rahşan Ecevit’in En büyük arzusu Bülent Ecevit ile aynı kabirde yatabilmekti. Bülent Ecevit ile ayrılmaz bir sevgisi vardı. Buradan karar alacak olan Cumhurbaşkanı ve hükümetimiz. Onlar da bunu uygun görürse Bülent Ecevit ile aynı yerde gömülmesi talebimiz var." ifadelerini kullandı.

RAHŞAN ECEVİT'İN ARDINDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

KEMAL KILIÇDAROĞLU

Genel Başkanım Bülent Ecevit’in yol arkadaşı, siyasi tarihimizin önemli ismi Rahşan Ecevit’i kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim. Vefa, sadakat ve mücadele dolu yaşamıyla sonraki kuşaklara örnek olacaktır. Kendisine Allah’tan rahmet tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.

EKREM İMAMOĞLU

Rahşan Ecevit... Siyasi hayatımızın kıymetli isimlerinden, Başbakanlık ve CHP Genel Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunan Sayın Bülent Ecevit’in her zaman yanında olmuş ve yol arkadaşlığı yapmıştı. Vefat haberi hepimizi üzdü, kendisine Allah’tan rahmet dilerim.

FAİK ÖZTRAK

Sayın Rahşan Ecevit’in vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Allah rahmet eylesin. Rahşanına kavuşan Üçüncü Genel Başkanımız Sayın Bülent Ecevit’i de saygı ve rahmetle anıyorum.

Haberin Devamı

AYŞEGÜL ALDİNÇ

Rahşan Ecevit biricik eşinin yanına, sonsuzluğa kavuşmuş. Aydınlık zamanlardan mütevazı anlar ve anılar bıraktı geriye. Allahın rahmeti üzerine olsun...

MAHMUT TANAL

Eski Başbakanımız, Genel Başkanımız Bülent Evecit'in hayat arkadaşı, yol arkadaşı Rahşan Ecevit'e Allah'tan rahmet diliyorum. Türk siyasetine yön veren Karaoğlan'ın her daim yanındaydı, destekçisiydi. Sevdiğine kavuştu. Ruhları şad olsun

MUHARREM İNCE

"El ele büyüttüler sevgiyi"Siyaset dünyamızın dürüst, mütevazi insanı, Genel Başkanımız Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit’e Allah’tan rahmet, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.