Gündem Rahşan Ecevit kimdir? Rahşan Ecevit'in hastalığı neydi, neden vefat etti?

Rahşan Ecevit kimdir? Rahşan Ecevit'in hastalığı neydi, neden vefat etti?

18.01.2020 - 10:02 | Son Güncellenme:

Rahşan Ecevit vefat etti. Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Zekiye Rahşan Ecevit tedavi gördüğü GATA'da 97 yaşında hayatını kaybetti. 1923 yılında Bursa'da dünyaya gelen Rahşan Ecevit, Siyasetçi kimliğinin yanı sıra ressam ve yazar kişiliği ile de bilinmektedir. Demokratik Sol Partinin kurucusu ve ilk başkanı olan Rahşan Ecevit hakkında merak edilenleri sizler için derledik. İşte Rahşan Ecevit'in ölüm nedeni ve hakkında merak edilenler...

Rahşan Ecevit kimdir  Rahşan Ecevitin hastalığı neydi, neden vefat etti

Rahşan Ecevit dün akşam saatlerinde tedavi gördüğü GATA'da 97 yaşında hayatını kaybetti. Rahşan Ecevit'in ölüm haberinin ardından vatandaşlar Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit kimdir sorusuna yanıt aramaya başladı. Demokratik Sol Halk Partisi'nin kurucusu ve ilk başkanı olan Rahşan Ecevit dün akşam saatlerinde hayata gözlerini yumdu. Bursa'da Şebinkarahisarlı bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen RAHŞAN Ecevit, 1946 yılında Bülent Ecevit ile dünyaya girdi.

Haberin Devamı

RAHŞAN ECEVİT'İN ÖLÜM NEDENİ?

26 Aralık 2019'da Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (GATA) tedavi altına alınan Rahşan Ecevit, bir gün sonra genel durumunun bozulması nedeniyle dahiliye servisi yoğun bakım kliniğine kaldırıldı.

Rahşan Ecevit, çoklu organ yetmezliği nedeniyle dün akşam saat 21.10'da yaşamını yitirdi.

RAHŞAN ECEVİT KİMDİR?

Zekiye Rahşan Ecevit (evlilik öncesi soyadı: Aral, 1923, Bursa - 17 Ocak 2020, Ankara), Türk ressam, yazar ve siyasetçi, Demokratik Sol Parti ile Demokratik Sol Halk Partisi'nin kurucusu ve ilk başkanıdır. 1946'da Bülent Ecevit ile evlendi.

Şebinkarahisarlı bir ailede dünyaya gelmiştir. Babası Namık Zeki Aral, annesi Zahide Aral'dır. Ankara Lisesi ve Robert Koleji mezunudur.

Haberin Devamı

DSP'nin kurucusu ve eski genel başkanıdır. Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yazdığı Pülümür'de Aşk adlı roman, 2002 yılında tiyatroya uyarlanmıştır.

Kurucusu olduğu Demokratik Sol Parti'den 4 Haziran 2009 tarihinde istifa etti. 17 Ocak 2010 tarihinde kurucusu olduğu Demokratik Sol Halk Partisi'nin 2. Genel Başkanlığına seçildi. 22 Mayıs 2010 tarihindeki 33. CHP kurultayına bağımsız milletvekili Emrehan Halıcı ile katılarak, tek başına genel başkan adayı olan ve kazanan Kemal Kılıçdaroğlu'na ve CHP'ye desteğini açıkladı.

17 Ocak 2020 tarihinde, 97 yaşındayken, tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmiştir.