Gündem Rakiplerimiz endişe duyuyor

Rakiplerimiz endişe duyuyor

26.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan “İçimizdeki müzmin muhalifler ve mankurtlar anlamasa da Türkiye’nin nasıl büyük işlere imza attığını dostlarımız ve hasımlarımız çok iyi biliyor. Muhalefetin bize sürekli örnek gösterdiği ülkelerde son dört gündür KAAN konuşuluyor” dedi

Rakiplerimiz endişe duyuyor

ADANA DHA, İHA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim mitinglerini Adana ile sürdürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Şu anda meydanda 75 bin kişi var” dediği Adana mitinginde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ALLAH’INIZA KURBAN SİZİN: Allah’ın izniyle Adana, 31 Mart’ta sandıkları patlatarak gerçek potansiyelini ortaya çıkartacaktır. Kendi seçmenleri başta olmak üzere milleti tıpış tıpış sandığa gidip oy verecek bir mecburiyet cenderesine sıkıştırmak isteyenlere günlerini göstereceğinize ben inanıyorum. Adana böyle artistliklere eyvallah eder mi? Adana kendi iradesini çantada keklik kabul edenlere yol verir mi? Adana, eser ve hizmet nasipsizlerini sırtında taşır mı? Allah’ınıza kurban sizin.

BİRBİRLERİNİN KUYUSUNU KAZIYOR: CHP başta olmak üzere muhalefetin halini görüyorsunuz. Parti içindeki iktidar kavgalarından başlarını kaldıramıyorlar. Daha kendilerine hayrı olmayanların memlekete, millete hayrı dokunması mümkün mü? Kendi çıkarlarından başka hiçbir şeyi gözü görmeyenlerin Adana’nın sorunlarıyla ilgilenmesi beklenir mi? Biz “Türkiye Yüzyılı” diyoruz, “gerçek belediyecilik” diyoruz, “hazırız” diyoruz, “kararlıyız” diyoruz, onlar ise kapalı kapılar ardında birbirlerinin kuyusunu kazıyor. Kirli ittifaklarla, hani çay demlersiniz ya, demleniyor, şaibeli pazarlıklarla seçim kazanma peşinde koşuyorlar.

Haberin Devamı

TAKDİR TOPLUYORUZ: Uluslararası arenada ülkemizin hak ve hukukunu, devletimizin çıkarlarını, milletimizin onurunu kararlılıkla savunduk, savunuyoruz. Dış politikada, Avrupa’dan “aferin” almaya çalışan değil, dik ve dirayetli duruşuyla tüm dünyada takdir toplayan bir ülke konumundayız. Uluslararası siyaseti takip eden herkes şu gerçeği artık kabulleniyor. Türkiye sadece bölgesel bir güç olmaktan çıkıp küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

34 FARKLI ÜLKENİN SEMALARINI KORUYORLAR: Dünyanın ilk SİHA gemisi Anadolu’yu geçen sene hizmete aldık. Kendi tasarımımız, milli denizaltımızı inşa etme aşamasındayız. İHA ve SİHA alanında zaten dünyada ilk üç ülkeden biriyiz. Bugün 34 farklı ülkenin semalarını Türk İHA ve SİHA’ları koruyor. Milli muharip uçağımız KAAN ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Böylece beşinci nesil uçak üretebilen dünyadaki dört ülkeden biri olduk. Bunlar sadece başlangıç. İçimizdeki müzmin muhalifler ve mankurtlar anlamasa da Türkiye’nin nasıl büyük işlere imza attığını dostlarımız ve hasımlarımız çok iyi biliyor. Muhalefetin bize sürekli örnek gösterdiği ülkelerde son dört gündür KAAN konuşuluyor. Türkiye’nin savunma sanayi hamleleri konuşuluyor. Umutlarını Türkiye’ye bağlamış dostlarımız bizim bu başarılarımızla gurur duyarken elbette rakiplerimiz de endişeye kapılıyor. Bizdeki mankurtlaştırılmış zihinler KAAN’a bakınca kalorifer peteği veya süpürge sapı görüyor ama Asya’dan Afrika’ya kadar gönül coğrafyamızdaki yüz milyonlar ise büyüyen, güçlenen, mazlumların umudu haline gelen bir Türkiye görüyor.

Haberin Devamı

Rakiplerimiz endişe duyuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingin ardından kendisini bekleyen çocuklarla ilgilendi. 

‘Neredeyse kedisi Şero’yu bile kapıdan içeri sokmayacaklardı’

PARTİDEN KAZIYIP ATTILAR: Biliyorsunuz, mayıs ayında cumhurbaşkanı adayı olarak milletin önüne çıkardıkları, peşine de altı tane yardımcı adayı taktıkları bir zat vardı. Seçimde umduklarını bulamayınca tüm suçu cumhurbaşkanı adaylarına yükleyip kendilerini temize çıkardılar. Yere göğe sığdıramadıkları genel başkanlarını partiden öyle bir kazıyıp attılar ki; neredeyse kedisi Şero’yu bile kapıdan içeri sokmayacaklardı. Demek ki mesele ülke yönetimine talip olma iddiası değilmiş. Mesele sadece kendi partilerinde kimin borusunun öteceği meselesiymiş.

Haberin Devamı

‘Durmak yok, yola devam’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü programına video mesaj gönderdi. Mesajında 31 Mart yerel seçimlerine değinen Erdoğan, “Nerede ikamet ederse etsin, tüm Bayburtlulardan AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın gerçek belediyecilik idealine güçlü destek bekliyorum. 31 Mart’ta ‘Durmak yok, yola devam’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Rakiplerimiz endişe duyuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana’daki mitingin ardından Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Türkiye’nin İzlanda’yı 76-75 yendiği basketbol maçını izledi.

‘Cumhurbaşkanı ‘Eros’ olayını bizzat takip ediyor’

ANKARA Milliyet - İstanbul’da İbrahim Keloğlan, Eros isimli kediyi öldürmüş, mahkeme hükmün açıklanmasını geri bırakmıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargılamanın yeniden başlayacağını hatırlatarak “Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Nasıl olur böyle bir şey?’ diyerek beni aradı. Kamu vicdanında bunun yeri olmadığını söyledi, bizzat takip ediyor” dedi.

 

 

 

Yazarlar