Gündem Ramazan ayı ne zaman başlıyor? 2019 Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?

Ramazan ayı ne zaman başlıyor? 2019 Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?

17.04.2019 - 22:45 | Son Güncellenme:

İslam alemi için en kutsal ay olarak kabul edilen Ramazan ayı için artık çok kısa bir süre kaldı. 11 ayın sultanı Ramazan öncesi vatandaşların en çok merak ettiği Ramazan ne zaman başlıyor ve Ramazan Bayramı tatili kaç gün sorularının cevaplarını bir araya getirdik. İşte ayrıntılar...

Ramazan ayı ne zaman başlıyor 2019 Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak

Ramazan Bayramı tatili için vatandaşların heyecanlı bekleyişi sürüyor. Mübarek Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala vatandaşlar şimdiden tatil planları için planlarını hazırlamaya başladı. Cuma günü mesai bitimi ile başlayacak olan Bayram tatili kamu çalışanları için Perşembe akşamı sona erecek. Peki Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı?

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı tatili arefe günü ile birlikte 3,5 gün sayılıyor. Bu sene Cuma günü de izin almak isteyen vatandaşlar tüm haftayı izinli olarak geçirebilecek. Şu an için Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığına ilişkin henüz net bir açıklama yapılmazken turizmciler bu durumun kısa süre içerisinde netliğe kavuşturulmasını istedi.

3 Haziran 2019 Pazartesi Arefe

4 Haziran 2019 Salı Ramazan Bayramı (1.Gün)

5 Haziran 2019 Çarşamba Ramazan Bayramı (2.Gün)

6 Haziran 2019 Perşembe Ramazan Bayramı (3.Gün)

Turizmcilerden 'Bayram tatili 9 güne çıkarılsın' çağrısı

TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Güney Ege Turistik Otelciler İşletmeler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, turizme ekonomik katkı sağlanması için Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olması için hükümete çağrıda bulundu. Bülbüloğlu, "Geçtiğimiz yıllarda tatil uzatılması kararı sonrası nasıl bereket yaşadığımızı herkes gördü. Yetkililerin bu konuyu bir an önce karara bağlamalarını istiyoruz" dedi.