30.05.2018 - 14:14 | Son Güncellenme:
Baklava tarifi:
Hamur malzemeleri:
Şerbet malzemeleri:
Diğer malzemeler:
Hazırlanışı:
Yumurta, tereyağı, süt, sıvı yağ ve suyu bir kaba koyun. Koyduğunuz malzemeleri karıştırın üzerine yavaş yavaş bunun ekleyerek yumuşak bir kıvamına gelesiye kadar yoğurun. Hamurunuz cıvık olursa yeteri kadar un ekleyin. Hazırladığınız hamuru bir kaba koyun ve üzerini nemli bir bezle örtüp, dinlendirin. Şerbeti oluşturmak için toz şeker ve suyu bir tencereye koyun ve ocakta kaynayana kadar karıştırın. İyice kaynamaya başladıktan sonra limonu ekleyerek bir müddet daha karıştırın, daha sonra ocağı kapatarak şerbeti soğumaya bırakın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde 20 beze oluşturun. Bezeleri çok ince bir şekilde açın. Baklava tepsisini yağlayın ve 10 adet yufkayı her yufkadan sonra tereyağıyla yağlayarak koyun. 10 adet yufkadan sonra cevizleri yufkanın üzerine koyun. Diğer 10 adet yufkayı cevizlerin üzerine aralarını yağlayarak koyun. Yufkaları keserek şekil verin ve kalan tereyağını yufkanın üstüne gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Baklava piştikten sonra ılık şerbeti pişen baklavanın üzerine gezdiriniz. Şerbeti çektikten sonra ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kadayıf tarifi:
Malzemeler:
Şerbeti malzemeleri:
Hazırlanışı:
Tencerenin içine toz şekeri ve suyu koyunuz ocakta kaynayana kadar karıştırın. Kaynayan şerbete limon damlatın sonrasında ocağı kapatın ve soğumaya bırakın. Kadayıfı bir kaba koyun. Kadayıfları birbirinden ayırın. Ayırdığınız kadayıfların üzerine tereyağı ekleyin ve karıştırın. Muffin kalıplarının içine yarısı dolacak şekilde kadayıfları koyun ve çay bardağı yardımı ile bastırın. Üzerine cevizleri koyun ve kalan kadayıflarla üzerini kapatın Önceden ısıtılmış 180 derce fırında pişirin (25-30 dakika). Pişen kadayıfları tepsiye ters gelecek şekilde çevirin ve kadayıfları aralarında boşluk kalmayacak şekilde sıralayın. Soğuyan şerbeti kadayıfın üzerine dökün. 2 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun