Gündem Ramazan Bayramı tatili başlıyor! 20 milyon kişinin yollarda olması bekleniyor

Ramazan Bayramı tatili başlıyor! 20 milyon kişinin yollarda olması bekleniyor

04.04.2024 - 10:19 | Son Güncellenme:

6 milyon kişi otobüsle, 4 milyon uçakla, kalanı da özel araçlarla olmak üzere toplam 20 milyon kişinin yollarda olması bekleniyor.

Ramazan Bayramı tatili başlıyor 20 milyon kişinin yollarda olması bekleniyor

Uçak, otobüs ve özel araçlarla 20 milyon kişinin seyahat edeceği Ramazan Bayramı için yollar bugünden itibaren hareketlendi.

Haberin Devamı

Normal zamanda günde bin 500 otobüsün çıktığı İstanbul otogarından bayram döneminde ek seferlerle birlikte bin 500 otobüs yollarda olacak

En yoğun dönem ise resmi tatilin başladığı 5 Nisan'dan itibaren yaşanacak. 6 milyon kişinin otobüsle seyahat edeceği bayram döneminde 4 milyon kişinin de uçaklarla yolculuk yapması bekleniyor. Buna tren ve özel araçla seyahat edenler de eklendiğinde bayram döneminde 20 milyon kişi yollara dökülecek.

Ramazan Bayramı tatili başlıyor 20 milyon kişinin yollarda olması bekleniyor

ERDOĞAN, TATİLİN 9 GÜN OLACAĞINI DUYURMUŞTU

Ramazan Bayramı tatilinin uzatıldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sözlerimi bitirmeden önce kamu çalışanlarımızın 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki bir buçuk günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum.

Haberin Devamı

Böylece Salı günkü yarım günü ve Pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri bir vakit verdik. Genel olarak özel sektörümüzün de böyle]yaklaşıma sahip olduğunu biliyoruz. Ramazan Bayramı'nızı şimdiden tebrik ediyor ve bir buçuk günlük idari izin kararımızın hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi bir kez daha sevgiyle saygıyla selamlıyorum” demişti.