Gündem Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı? Bayramda sokağa çıkma yasağı getirilecek mi?

Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı? Bayramda sokağa çıkma yasağı getirilecek mi?

28.04.2020 - 11:11 | Son Güncellenme:

Dünyaya yayılan corona virüs salgını nedeniyle pek çok önlem alınıyor. Geçtiğimiz haftalarda hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs'tan itibaren de 31 ilde 3 gün süreyle sokağa çıkma kısıtlamasına gidileceğini açıkladı. Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı merak konusu. Peki Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı?

Ramazan Bayramında sokağa çıkma yasağı var mı Bayramda sokağa çıkma yasağı getirilecek mi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 gün süreyele sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını duyurdu. Sokağa çıkma yasağının tarihleri araştırılırken diğer taraftan ise sokağa çıkma yasağının Ramazan Bayramı'mda uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. Peki Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı?

Haberin Devamı

BU HAFTA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN UYGULANACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bu hafta sonu da yine 31 ilimizde 3 gün süreyle 1 Mayıs sebebiyle sokağa çıkma sınırlandırması uygulayacağız. Vatandaşlarımızın 1 Mayıs gece 00.00'dan başlayıp 3 Mayıs gece 24.00'e kadar devam edecek şekilde uygulanacak sokağa çıkma sınırlandırmasına hassasiyetle riayet etmesini bekliyoruz. Cuma günü marketler yine 09.00 ile 14.00 arası açık olacak." ifadelerini kullandı.

RAMAZAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"İnsan hareketliliğini ne kadar azaltırsak, salgının yayılma zincirini o derece hızlı ve etkin kırabiliriz. Salgının kontrol altına alınmasında insanların kalabalık şekilde bir arada bulunduğu okullar, kimi işletmeler, spor tesisleri gibi yerlerdeki faaliyetlere ara verilmesinin büyük katkısı olmuştur. Ülkemizdeki bu güzel gidişi devam ettirmek için hafta sonları sokağa çıkma sınırlandırmasını bayram sonrasına kadar sürdürmeyi düşünüyoruz." dedi.