Gündem Ramazan öncesi doktor muayenesi neden önemlidir?

Ramazan öncesi doktor muayenesi neden önemlidir?

15.05.2018 - 12:00 | Son Güncellenme:

Ramazan geldi ve beraberinde bereket, huzur ve birçok soru getirdi. Bu soruların en başta gelenleriyse sağlıkla alakalı olmakta. Özellikle hali hazırda sağlık sorunlarıyla uğraşıp da oruç tutmak için can atan insanlar birçok soruya sahip. Peki sağlık sorunları olmayan insanlar ne yapmalı? İster son derece sağlıklı olsun ister sağlıksız, her insanın yapması gereken şeylerden birisi bir doktora gözükmektir. Yine de Ramazandan önce doktora gözükmek ne kadar gerekli?

Ramazan öncesi doktor muayenesi neden önemlidir

Ramazan

Haberin Devamı

11 ayın sultanı olarak bilinen, gelmesi için can atılan ve geldiği vakit uğruna birçok etkinlik ve hayır düzenlenen ay Ramazan. İslamiyetin yayılıp da Allah tarafından insanlara bir rahmet ve huzur kaynağı olarak sunulduğu Ramazan ayı, o günden bugüne en ufak bir önem kaybı yaşamaksızın devam etmekte. Yüzlerce nesil gitse ve daha yüzlercesi gidecek olsa da Ramazan ayı kudretinden ve saadetinden bir şey kaybetmeyecek gibi duruyor. Peki insanlara birçok yönden faydası bulunan Ramazan ayına girmeden önce bir defa doktor muayenesinden geçmek ne kadar kötü bir fikir?

Ramazandan Önce Doktora Görünmek

Ramazan ayında oruç tutmaya başlamadan önce doktora gitmek her insan için gerekli. Ancak daha önceden ağır hastalık geçirmiş insanların doktora görünmeleri çok büyük bir önem arz etmekte. Özellikle uzun süreli açlık ve susuzluk durumlarında geçirilmiş olunan hastalığı göre güç kayıpları ve halsizlikler yaşanabilmekte.

Haberin Devamı

Özellikle son birkaç yıldır da bu yıl olacağı gibi sıcak ve uzun günlere rastlayan Ramazan ayından önce insanlar doktora gitmeyi ihmal etmemeliler.

Damar sertliği yani kolesterol problemleri olan insanların Ramazandan önce üre, kreatin testlerini kısacası böbrekler ile ilgili testleri yaptırmaları gerekmektedir. Geçmiş dönemlerde mide ülseri, kanamaları geçirmiş insanlarınsa tetkik ve muayenelerini eksik etmemeleri ve kendilerini güvence altına almaları gerekmektedir.

Kronik hastalıklara sahip, düzenli olarak ilaç kullanan insanların ise muayenelerini daha sık yaptırmaları, Ramazan ayı içerisinde bile tetkiklerini sürdürmeye devam etmeleri gerekmektedir. Hem ilaçların uzun süreli açlığı bağlı olarak sekteye uğraması ile ortaya çıkabilecek yan etkiler hem de komplikasyonların hekimler tarafından değerlendirilmeleri gerekmektedir. Oluşabilecek, geri dönüşü mümkün olmayan hastalıklara yakalanmadan önce gerekli önlemler alınmalıdır.