Gündem Referandumda nerede oy kullanacağım? (2017 YSK seçmen sorgulama işlemi)

Referandumda nerede oy kullanacağım? (2017 YSK seçmen sorgulama işlemi)

10.04.2017 - 12:22 | Son Güncellenme:

Milyonlarca vatandaş 'Nerede oy kullanacağım?' sorusuna yanıt arıyor. 16 Nisan'da yapılacak Anayasa Değişikliği Referandumu için seçmen sorgulamaları T.C kimlik numarası ile internet üzerinden yapılıyor.

Referandumda nerede oy kullanacağım (2017 YSK seçmen sorgulama işlemi)

YSK seçmen sorgulama işlemi ysk.gov.tr adresinden yapılabiliyor. 16 Nisan Pazar güni gerçekleştirilecek Referandum halk oylamasında milyonlarca vatandaş sandığa gidecek. Pazar günü gerçekleştirilecek referandum öncesinden nerede, hangi sandıkta oy kullnacağını merak eden vatandaşlar ysk.gov.tr veya e-devlet üzerinden seçmen sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

SEÇMEN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

YSK'DAN REFERANDUM AÇIKLAMASI!

Son günlerde özellikle sosyal medyada seçmenlerin Halkoylamasında "TERCİH" mührünü oy pusulasında "EVET" veya "HAYIR" yazılarının üzerine basmamaları gerektiği yoksa oyların geçersiz sayılacağı yönünde asılsız ve yanlış haberler dolaşmaktadır.

Birleşik oy pusulasında "EVET" için beyaz, "HAYIR" için kahverengi bölümler ayrılmıştır."TERCİH" mührünün bu bölümlerden sadece birine (yazının üstüne de denk gelse) basılması yeterlidir.

Kamuoyuna duyurulur.

YSK'DAN ÇİPLİ KİMLİK KARTI UYARISI

Öte yandan YSK'nın internet sitesinde yer alan duyuruda, çipli kimlik kartı olmayan seçmenlerin oy kullanamayacağı yönündeki haberlerin asılsız olduğu vurgulanarak, şöyle denildi:

Haberin Devamı

"Son günlerde kamuoyunda Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (Çipli Kimlik Kartı) olmayan seçmenlerin oy kullanamayacağı yönünde haberler dolaşmaktadır. Bu haberler asılsız olup seçmenler, Anayasa Değişikliklerinin Halkoylamasında; Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgelerden biri ile oy kullanabilirler"

17 NİSAN'DA OKULLAR TATİL

Bakan Yılmaz, halk oylaması çalışmaları kapsamında ziyaretlerde bulunduğu memleketi Sivas’ta, Zara ilçesinde yapımı tamamlanan 100 milyon liralık yatırımların toplu açılış törenine katıldı. Referandumda birçok öğretmenin görev aldığını belirten Yılmaz, “İtirazların sağlıklı şekilde neticelenebilmesi, okullarımızın düzeninin sağlanması ve temizliğinin hakkıyla yerine getirilebilmesi için başbakanımızın talimatıyla, 17 Nisan’ı tatil etme kararı aldık” dedi.

EN FAZLA SEÇMEN GÜMÜŞHANE'DE ARTTI

En çok seçmen artışı olan iller; Gümüşhane’de yüzde 8,6, Bayburt’ta yüzde 8,1, İzmir’de yüzde 6,6, Tekirdağ’da yüzde 5,4, Batman’da yüzde 5,3, Şanlıurfa’da yüzde 5, Kocaeli’de yüzde 4,9, Siirt’de yüzde 4,4, Bolu’da yüzde 3,9, Gaziantep’te yüzde 3,6, Diyarbakır’da yüzde 3,5, Osmaniye’de yüzde 3,2, Eskişehir’de yüzde 3,2, Sakarya’da yüzde 3,2, Antalya’da yüzde 3 oranlarında seçmen artışları oldu.

Haberin Devamı

EGE İLK SIRADA

Bölgeler bazında ise en yüksek seçmen sayısı artışı yüzde 20,5 ile Ege bölgesinde gerçekleşmiştir. Diğer bölgelerdeki seçmen sayısı artışı şöyle sıralandı:

İstanbul’da yüzde14,6.

Doğu Marmara Bölgesinde yüzde 13,1.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yüzde12,8.

Akdeniz Bölgesinde yüzde 11,8.

Batı Anadolu Bölgesinde yüzde 11.

Batı Marmara Bölgesinde yüzde 4,4.

Orta Doğu Anadolu Bölgesinde yüzde 3,5.

Orta Anadolu Bölgesinde yüzde 2,9.

Doğu Karadeniz Bölgesinde yüzde 2,6.

Batı Karadeniz Bölgesinde yüzde 2,5."