Gündem Düşük ve orta riskli iller - Yüksek ve çok yüksek riskli iller hangileri? İşte, Türkiye koronavirüs risk haritası

Düşük ve orta riskli iller - Yüksek ve çok yüksek riskli iller hangileri? İşte, Türkiye koronavirüs risk haritası

06.03.2021 - 17:11 | Son Güncellenme:

Koronavirüs risk haritası açıklandı. Kabine Toplantısında alınan normalleşme kararları Türkiye koronavirüs risk haritasına göre planlandı. İl il vaka sayılarına göre dört grup oluşturdu ve bu gruplara da farklı renk kodları tanımlandı. Mavi, sarı, turuncu ve kırmızı renk kodlarına göre iller düşük, orta riskli, yüksek risli ve çok yüksek riskli olarak ayrıldı. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir hangi risk grubunda yer alıyor? İşte Türkiye risk haritası ve renk kodlarına göre illerin koronavirüs risk durumları.

Düşük ve orta riskli iller - Yüksek ve çok yüksek riskli iller hangileri İşte, Türkiye koronavirüs risk haritası

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan son kararlar oluşturulan risk haritasına göre planlandı. Türkiye risk haritasına göre iller dört gruba ayrıldı. Normalleşme kararları illerdeki koronavirüs vaka sayısına göre kontollü olarak azaltıldı. Peki, risk haritasına göre hangi il hangi risk grubunda? İşte risk haritası, riskli iller ve renk kodları...

Haberin Devamı

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER

Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır.

ORTA RİSKLİ İLLER

Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bursa, Denizli, Manisa, Isparta, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bayburt, Erzurum ve Kars.

YÜKSEK RİSKLİ İLLER

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER

Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman.

Haberin Devamı

İLLERİN RENK KODLARI

MAVİ : Düşük riskli iller
SARI: Orta riskli iller
TURUNCU: Yüksek riskli iller
KIRMIZI: Çok yüksek riskli iller

Düşük ve orta riskli iller - Yüksek ve çok yüksek riskli iller hangileri İşte, Türkiye koronavirüs risk haritası