Gündem Rize-Artvin Havalimanı ne zaman açılacak? İşte Rize-Artvin Havalimanı açılış tarihi

Rize-Artvin Havalimanı ne zaman açılacak? İşte Rize-Artvin Havalimanı açılış tarihi

12.05.2022 - 07:13 | Son Güncellenme:

Rize-Artvin Havalimanı açılış tarihi belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan havalimanının açılış tarihi ile ilgili Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı. Rize-Artvin Havalimanı'na ilk iniş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i taşıyan uçaklarla yapılacak.

Rize-Artvin Havalimanı ne zaman açılacak İşte Rize-Artvin Havalimanı açılış tarihi

Rize-Artvin Havalimanı ne zaman açılacak? Açılış için geri sayım başladı. Rize'ye 34, Hopa'ya 54, Artvin'e 125 kilometre uzaklıkta, Pazar ilçesinde yapılan havalimanı yılda yaklaşık 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek olan Rize-Artvin Havalimanı tamamlandı.

Haberin Devamı

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI ÖZELLİKLERİ

Türkiye’nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen 2’nci, dünyanın ise 5‘inci havalimanı olma özelliğini taşıyan Rize-Artvin Havalimanı 32 bin metrekare terminal binası ve diğer destek binaları ile birlikte toplam 47 bin 133 metrekare kapalı alandan oluşuyor.

135 bin metrekareden fazla peyzaj alanına sahip havalimanının 49 bin metrekaresi Karadeniz’in coğrafi özelliklerine uyumlu 1453 ağaçla yeşillendirildi. Son çevre düzenlemelerinin yapıldığı havalimanına ilk iniş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i taşıyan uçaklarla yapılacak.

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI NE ZAMAN AÇILACAK?

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi; Cumartesi günü Rize-Artvin havalimanın açılışını yapacağız. Dünyada 5 tane deniz üzerine kurulu havalimanı vardır, bunlardan 2 tanesi bizdedir. Bu açılış töreninde Aliyev kardeşim de bizle birlikte olacak.

Haberin Devamı

5 yılda tamamlanan Rize-Artvin Havalimanı 14 Mayıs Cumartesi günü açılarak hizmete girecek.