Gündem RİZE-ARTVİN HAVALİMANI NEREDE, açıldı mı? Rize-Artvin Havalimanı özellikleri

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI NEREDE, açıldı mı? Rize-Artvin Havalimanı özellikleri

14.05.2022 - 16:05 | Son Güncellenme:

Rize-Artvin Havalimanı açılışı için heyecanlı gün. Dev havalimanının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından gerçekleştirildi. Peki, Rize Artvin Havalimanı nerede, özellikleri neler?

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI NEREDE, açıldı mı Rize-Artvin Havalimanı özellikleri

Rize-Artvin Havalimanı açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımı ile gerçekleşti.

Haberin Devamı

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI AÇILDI MI?

5 yılda tamamlanan Rize-Artvin Havalimanı 14 Mayıs Cumartesi bugün açıldı.

İstanbul'dan Rize-Artvin Havalimanı’na ilk sefer bugün saat 10.30’da gerçekleşti. 320 yolcusu ile piste inen THY uçağının isminin 'Rize-Artvin' olması dikkat çekerken, uçağı kullanan pilotun da Rize-Pazarlı Mustafa İnanç Ersoy olduğu öğrenildi.

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI ÖZELLİKLERİ

Türkiye’nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen 2’nci, dünyanın ise 5‘inci havalimanı olma özelliğini taşıyan Rize-Artvin Havalimanı 32 bin metrekare terminal binası ve diğer destek binaları ile birlikte toplam 47 bin 133 metrekare kapalı alandan oluşuyor.

135 bin metrekareden fazla peyzaj alanına sahip havalimanının 49 bin metrekaresi Karadeniz’in coğrafi özelliklerine uyumlu 1453 ağaçla yeşillendirildi. 

Haberin Devamı

Denize dolgu yöntemiyle dünyada 5.

Ordu-Giresun'dan sorna Türkiye'de 2. Havalimanı

Toplam goldu Malzemesi 100 milyon ton

Yöresel Mimarinin kullanıldığı çay bardağı formundaki kule yüksekliği 36 metre

Pist uzunluğu 3 bin metre

Pist genişliği 45 metre

Taksi yolu 3 adet

Apron 2 adet

 

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI NEREDE?

Rize'ye 34, Hopa'ya 54, Artvin'e 125 kilometre uzaklıkta, Pazar ilçesinde yapılan havalimanı yılda yaklaşık 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek.