Gündem Rize son dakika hava durumu! Rize sel son durumu...2021

Rize son dakika hava durumu! Rize sel son durumu...2021

15.07.2021 - 12:42 | Son Güncellenme:

Son dakika haberleri arasında Rize sel felaketi detayları geliyor. Rize'de kayıp olan 5 kişiyi arama çalışması devam ederken, 3 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Acı haberlerin üstüne milyonlarca vatandaş Rize için telaşlandı. Rize hava durumu hakkında arayış başladı. İşte Rize son dakika hava durumu ve sel durumu...

Rize son dakika hava durumu Rize sel son durumu...2021

Rize'de yaşanan sel felaketi ardından Rize hava durumu gündeme geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Rize'ye gitti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden ise Doğu Karadeniz'de, sağanak ve kuvvetli yağış uyarısı geldi.

Haberin Devamı

RİZE HAVA DURUMU

Cuma Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 22°C 30°C

Cumartesi Parçalı Bulutlu 23°C 31°C

Pazar Parçalı Bulutlu 23°C 32°C

Pazartesi Az Bulutlu 24°C 32°C

Salı Parçalı Bulutlu 24°C 32°C

Doğu Karadeniz’de Beklenen Kuvvetli Sağanak Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam (Salı) saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz’de görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Trabzon’un batısı ile Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli (30-60 kg/m2), Trabzon merkez ve doğusu ile Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (100-200 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

RİZE'DEKİ SELDE SON DURUM

ACI HABER!

Rize'de şiddetli yağışa bağlı oluşan sel ile heyelanlar nedeniyle kayıp olduğu bildirilen bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı, ölü sayısı 3'e yükseldi. Selde kaybolan 5 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

Alınan bilgiye göre, dün öğleden sonra başlayan şiddetli sağanak sonucu sel ve heyelanların yaşandığı Güneysu ilçesine bağlı Asmalıırmak köyü muhtarı Adem Yanık kayboldu. Vatandaşlarca yapılan aramanın ardından Yanık'ın cesedi evinin yüz metre aşağısındaki dere yatağında bulundu. Ballıdere köyünde heyelan sonucu çöken evin enkazı altında kalan Aynur Karali'nin de cansız bedenine ulaşıldı.

Merkeze bağlı Muradiye beldesi Orta Mahalle'de yıkılan binanın enkazından bir kadının cesedi gece geç saatlerde çıkarılmıştı. Böylece afette yaşamını yitirenlerin sayısı 2'ye yükseldi. Ekipler, haber alınamayan Muradiye beldesinde 2, Güneysu ilçesine bağlı Tepebaşı köyünde ise 1 kişiyi arama çalışmalarına devam ediyor.

BAKANLAR BÖLGEDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rize'deki sel ve heyelanlara ilişkin, "Toplam 4 vatandaşımız, bir vatandaşımıza ulaştık, maalesef rahmet-i rahmana kavuştu. Diğer iki vatandaşımızın enkazda olduğunu değerlendiriyoruz. Bir vatandaşımızın da kayıp olduğu bilgisi var. Onunla ilgili de arama çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Soylu, beraberinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile sel ve heyelandan etkilenen Rize'ye geldi. İlk önce AFAD Kriz Merkezi'nde brifing alan bakanlar, daha sonra Güneysu ilçesi ile merkeze bağlı Muradiye beldesinde inceleme yaptı.

Haberin Devamı

Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten bakanlar, sel ve heyelandan zarar gören bölgelerde çalışma yapan ekiplerden de bilgi aldı. Bakanlar, Muradiye beldesi Orta Mahalle'de bulunan ve heyelan nedeniyle yıkılan binanın enkazında sürdürülen arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili de yetkililerle görüştü.

İçişleri Bakanı Soylu, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, hem Rize'ye hem de Türkiye'ye geçmiş olsun dileyerek, geçen yıl aynı dönemde de bölgede benzer hadisenin yaşandığını söyledi. Meteorolojinin tespitlerine göre bölgede, saat 15.00 ve 16.00'dan itibaren yoğun bir yağış gerçekleştiğini belirten Soylu, 7 saat içerisinde metrekareye 220 kilogram yağış düştüğünü dile getirdi.