Gündem Saat 9'u 5 geçe tüm yurtta hayat durdu!

Saat 9'u 5 geçe tüm yurtta hayat durdu!

10.11.2022 - 09:08 | Son Güncellenme:

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 84’ncü yıldönümünde tüm yurtta törenle anıldı. Tüm Türkiye'de saat 09.05'te hayat durdu ve yurttaşlar Ata'ya 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Mustafa Kemal Atatürk ebediyete yolculuğunun 84.’üncü yılında tüm yurtta anılıyor. Atatürk'ün vefat ettiği saat olan 09.05'te tüm yurtta saygı duruşuna geçildi, adeta hayat durdu. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yılında, hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te tüm Türkiye'de anıldı.

Haberin Devamı

İSTANBUL

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde, İstanbul Havalimanı'nda, D-100 Karayolunda sürücüler 09.05'te kontak kapatıp, araçlarından indi, saygı duruşunda bulundu.

İstanbul’un birçok ilçesinde Atatürk’ün yaşama gözlerini yumduğu saat 09.50’te hayat durdu. Başta Beylikdüzü Belediye Meydanı, Avcılar metrobüs üstgeçidinin bulunduğu D-100 karayolundan geçen sürücüler siren sesi ile birlikte motorlarını durdurdu. Sürücülerden bir bölümü inerek saygı duruşunda bulunurken, bazıları da duydukları acıyı korna çalarak sirenlere eşlim etti.

Saat 9u 5 geçe tüm yurtta hayat durdu

"ÖZGÜRLÜK, BAĞIMSIZLIK VE ATATÜRK"

Metrobüs üstgeçidinde Ata’ya saygı için duran gençlerden biri, bu tarz günleri yas anma günü olarak görmediğini, bir ölüden söz etmediğini, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman yaşatacaklarını söyledi. Sadiye Yıldız ise, "Atatürk olmasa bugünleri göremezdik. Bu kadar da rahat yaşayamazdık. Özgürlük kadar güzel şey yok. Söylenecek tek söz özgürlük, bağımsızlık ve Atatürk" dedi.

Haberin Devamı

Saat 9u 5 geçe tüm yurtta hayat durdu

İSTANBUL HAVALİMANI'NDA 09.05

 10 Kasım'a özel olarak İstanbul Havalimanı'nın Dış Hatlar Gidiş Terminali Pasaport Kontrol bölgesine Türk bayrağı ve Atatürk'ün portresi asıldı. Tören öncesinde anma için Türkçe ve İngilizce anons yapıldı. Çok sayıda havalimanı personeli ve yolcu törenin düzenlendiği bölgede toplandı. Havalimanı çalışanları ve yolcular sirenlerin çalmasıyla saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu.

Saat 9u 5 geçe tüm yurtta hayat durdu

Bu sene eğitim hayatına başlayan Demirören Medya Lisesi’nde 10 Kasım için tören düzenlendi.

İSTANBUL ADALET SARAYI'NDA 09.05

 İstanbul Adalet Sarayı'nda anma töreni gerçekleştirildi. 10 Kasım Atatürk'ü anma törenine İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri, Hakimler, Cumhuriyet Savcıları ve Adliye Personeli katıldı. Tören bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören son buldu.

Saat 9u 5 geçe tüm yurtta hayat durdu

ÇANAKKALE

Çanakkale’de 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, siyasi parti yöneticileri, STK temsilcileri, öğrenciler, askeri erkan, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saatler 09.05’i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu. Trafikte seyir halinde olan vatandaşlar da araçlarından inerek saygı duruşuna katıldı.

Saat 9u 5 geçe tüm yurtta hayat durdu

BOLU'DA ATA'YA SAYGI DURUŞU

Bolu'da tören düzenlendi. Çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Saatler 09.05'i gösterdiğinde yaya olan vatandaşlarla birlikte trafikte olan sürücüler de araçlarından inerek, Ata'ya saygı duruşunda bulundu. Bazı vatandaşlar evlerinin balkonlarında saygı duruşunda bulunurken, kentte görev yapan temizlik işçileri de çalışmayı bırakarak Türk bayraklarıyla saygı duruşuna katıldı.

Saat 9u 5 geçe tüm yurtta hayat durdu