Gündem Sabri Sarıoğlu kimdir?

Sabri Sarıoğlu kimdir?

30.05.2018 - 17:29 | Son Güncellenme:

Galatasaray’ın altyapısında yetişen 1984 doğumlu güçlü fizik kondisyonu ile dikkat çeken ancak daha çok iyi yapamadığı ortalarla ün kazanmış Sabri Sarıoğlu geçen sezonu Göztepe Spor Kulübü’nde tamamlamıştır. Sezonun sona ermesiyle kulübü tarafından sözleşmesi uzatılmayan tecrübeli sağ bek boşa çıkmıştır.

Sabri Sarıoğlu kimdir

Göztepe kariyeri

Haberin Devamı

Sabri Sarıoğlu Göztepe’de gösterdiği performansıyla tekrar Milli Takım’a kadar yükselmeyi başarmış ve takımına çok önemli katkı yapmıştır. 33 yaşındaki futbolcu Sabri Sarıoğlu, ligin ilk 20 haftasında Süper Lig’in maç başına en fazla isabetli orta yapan oyuncusu olmayı başardı ve taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı.

Sabri Sarıoğlu futbolculuğu

Sabri Sarıoğlu standart bir kanat oyuncusudur, “ne en kötüdür ne de en iyi” olarak tanımlanmıştır. Her futbolcu gibi çok kötü oynadığı günler olmuştur ama kimse Sabri Sarıoğlu kadar acımasızca ve anlamsızca eleştirilmemiştir. Oynadığı her maçta canını dişine takmış, gerçekten mücadele etmiştir. Eli belinde gezdiği söylenemeyecek, çalışkan bir futbolcu olarak bilinir ve sevilir. Galatasaray gibi Türkiye’nin en köklü ve başarılı takımında 14 yıl forma giymiştir.

Haberin Devamı

Futbolu bıraksa da futbolun hayatında kendisi için ekmek ve su gibi önemli bir yeri olduğunu ve teknik direktörlük ya da yöneticilik gibi bir rolle tekrar futbola dönmek istediğini söyleyen Sabri Sarıoğlu futbolla yatıp futbolla kalktığını açıklamıştır.

Galatasaray Kariyeri

Samsun ilinin Çarşamba ilçesinde doğan Sabri, Galatasaray gençlik takımında yükselerek bir sezon dışında tüm kariyerini Galatasaray’da geçirdi. Daha 17 yaşında, Mircea Lucescu tarafından 2001–02 sezonunda ilk kez forma şansı buldu. 2001–02 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ın resmi kadrosundaydı ancak ilk 11’de hiç yer alamadı. Sabri Sarıoğlu Fatih Terim'in yönetiminde 4 Mayıs 2003 tarihinde Trabzonspor'a karşı, 2002–03 sezonunda Turkcell Süper Lig karşılaşmasında ilk defa kadroya girdi.

10 Aralık 2006'da Bursaspor karşısında 100. Maçına çıkan Sabri Sarıoğlu’nun attığı gol unutulmaz goller arasında yer almaya adaydır.

Aynı zamanda gerçek bir Galatasaray taraftarı olan Sabri Sarıoğlu “Ben bu kulübe gerekirse canımı veririm. Beni ben yapan Galatasaray'dır.” demiştir.

Sabri Sarıoğlu Galatasaray forması giydiği dönemde takımı 6 lig, 4 Türkiye Kupası, 5 de Süper Kupa kazanmıştır. Sağ kanat oyuncusu olmasına rağmen Galatasaray formasıyla 23 golü bulunmaktadır. Toplamda 466 kez forma giydiği maçlarda 55 asistle takımına katkıda bulunmuştur.