Gündem Saçınızı boyarken bunlara dikkat edin

Saçınızı boyarken bunlara dikkat edin

18.04.2018 - 14:09 | Son Güncellenme:

Kadınların vazgeçilmezi olan saçlar, güzelliği kadar bakıma ihtiyaç duyar. Kadınlar zaman zaman düz, kıvırcık ya da dalgalı kullanmak ister. Değişim, kadınlara kendisini iyi hissettirir. Kendini iyi hissettiren bir diğer değişiklik de saç rengi değişimidir. Saç renginizi değiştirmeden önce bilmeniz gerekenler olduğunu unutmayın. Şimdi bilmeniz gerekenlere bir göz atalım

Saçınızı boyarken bunlara dikkat edin

Saçınızın uzunluğu boya miktarını etkiler
Saçınız uzun ve kalın telli olması boya miktarını arttırır. Boyayacağınız renkte iyi sonuca ulaşmak istiyorsanız iki kutu boya işinizi görecek.

Saç tipiniz farklılık yaratır
Boyama süreleri, saç tiplerine göre değişen bir durumdur. Eğer saçınız ince telli ise, boyayı hemen emeceğinden boyama süreniz kısalır. Eğer saçınız kalın telli ise, boyayı emmekte zorlanacağı için boyama süreniz uzar. Saçlarınız kuru veya permalıysa boya çok hızlı emilir.

Boyadan önce saçınızı yıkamayın
Saçınızı yıkamanız, saçın doğal yağını kaybetmesine neden olur. Boyamada etkili sonuç istiyorsanız, saçınızı boyadan önce yıkamayın. Saçın doğal yağı, saç derisini korur.

Kendi renginizi belirleyin
Size en çok yakışacak rengi siz seçin. Birden fazla rengi karıştırarak size uygun rengi bulun. İyi sonuç almak için karıştırdığınız renkler 2-3 ton açık ya da koyu renkler olsun. Kendi renginizi seçmeniz, boya sonrası mutlu olmanızı sağlar.

Sürenizi iyi ayarlayın
Saç boyama işleminiz bittikten sonra, kutu üzerindeki süreye göre zamanlayıcınızı kurun.

Saç bakım kremi kullanın
Boyalı saçlarınız için özel olarak üretilmiş kremleri tercih edin. Yıkamadan sonra bu kremleri kullanmanız saçlarınızı, yumuşatır ve parlaklık kazandırır. Genellikle boya kutularının içerisinden tek kullanımlık çıkar.

Saçlarınızı boyamadan önce bilmeniz gerekenleri saydık. Bir de adım adım saç boyamadan bahsedelim:
1. Eski kıyafet kullanın
Boyanızın üzerinize değeceğini düşünerek, eski bir havlu ya da eski kıyafetlerinizden yardım alın.
2. Eldiven takın
Saçınızı kendiniz boyadığınız için yanlışlıkla boyaya değmeniz çok normaldir. Boyanın elinizde kalmasını önlemek için, boyaya başlamadan önce eldiven takın.
3. Vazelinden yardım alın
Saç boyasının değebileceği yerlere vazelin sürün. Bu bölgeler kulaklarınız, saç kenarlarınız ve alnınızdır. Daha sonra temizlemeniz de size kolaylık sağlar.
4. Kâse kullanın
Kutunun içerisinden çıkan boyayı ve oksidan losyonu karıştırmak için bir fırça ve kâseden yardım alın. Aynı kâseyi saçınızı her boyadığınızda kullanın.
5. Saçınızı bölümlere ayırın
Saçınızı boyamadan önce tarak yardımıyla bölümlere ayırın. Bu işlem kafanızın karışmasını önler ve boyamada size kolaylık sağlar. Ayırdığınız bir tutam saçta boyanızı test edin. İstediğiniz sonucu aldıysanız boyamaya devam edin.
6. Sırasıyla boyayın
Bölümlere ayırdığınız saçınızı, saç uçlarınızdan başlayarak diplere doğru boyayın.
7. Sürenizi iyi ayarlayın
Tüm saçınızı boyadıktan sonra kutu üzerinde önerilen süre kadar zaman tutun. Eğer, saçınızda fazla beyaz varsa önerilen sürenin maksimumu kadar bekleyin. Bu şekilde boya beyazlarınızı daha iyi kapatacak.
8. Cildinizi temizleyin
Önerilen süreyi beklerken, cildinize bulaşmış olan boyaları temizleyin. Kurumadan temizlemek kolaylık sağlar.
9. Saçınızı yıkayın
Süreniz dolduğunda, saçlarınızı iyice durulayın. Boyadan arındığınıza emin olun.
10. Koruyucu krem kullanın
Duruladığınız saçınıza, kutu içerisinden çıkan koruyucu kremi sürün. Parmak uçlarınızla 2-3 dakika masaj yaparak uygulayın. Bu yöntem saçlarınıza yumuşaklık ve parlaklık verir.
11. Artık hazırsınız
Saçlarınızı kurutup istediğiniz şekli verebilirsiniz. Artık dışarı çıkmak için hazırsınız.