Gündem Sadece elini sıkmak istemiştim

Sadece elini sıkmak istemiştim

13.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, CHP liderinin korumalarıyla arasında yaşanan gerginliğe ilişkin “Sadece elini sıkmak istedim” dedi.

Sadece elini sıkmak istemiştim

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 100. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde 1922 kişilik bir heyet ile Anıtkabir’i ziyaret etmişti. Arslan da Anıtkabir’deki törene katılan isimler arasında yer aldı. Arslan, Kılıçdaroğlu alandan ayrılırken yanına gitti, ancak bir anda korumalar tarafından itilerek uzaklaştırıldı. Korumaların Arslan’a müdahale anlarına ilişkin video sosyal medyaya da yansıdı. Videoda Arslan, etrafı kalabalık bir partili ve vatandaş grubu tarafından çevriliyken Kılıçdaroğlu ile tokalaşmasının uzaması üzerine korumalar tarafından uyarılıyor. Kendisini “Edremit Belediye Başkanıyım” diye tanıtan Arslan, korumaların “tamam Genel Başkanın elini bırak” talebine uymayınca, itilerek CHP liderinden uzaklaştırılıyor.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı’na yönelik bu müdahale kamuoyunda tartışma yaratırken, Arslan Milliyet’in sorularını yanıtladı. “O konu kapanmıştır, yorum yapmayacağım” diyerek, olayla ilgili konuşmak istemediği mesajı veren Arslan, “Bir not mu iletiyordunuz?” sorusuna, “Bir şey, not falan iletmiyordum, sadece elini sıkmak istedim o kadar, başka bir şey yok” yanıtını verdi. 

Atay istifa etti

Öte yandan Aydın Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, partisi CHP’den istifa etti. CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu eleştiren Atay, istifasını açıklarken “Aydın’da CHP yoktur, Özlem Çerçioğlu partisi vardır” dedi. Atay, partideki usulsüzlükleri görmezden geldiğini iddia ettiği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştirdi.