Gündem 'Sadece erkeklerin eğitilmesi yetmez!'

'Sadece erkeklerin eğitilmesi yetmez!'

12.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında bu yıl yeni bir uygulama başlattıklarını belirterek, "Bu yıl hedefimiz erkekler. Adım adım Türkiye'deki bütün erkeklere aile içi ve kadına karşı şiddet konusunda neler yapmamaları lazım geldiğini anlatan, kolluk birimlerimizle girilmedik yer bırakmayacağımız bir çalışma var. El birliğiyle çok önemli adımlar atacağız" demişti. Soylu'nun açıklamasını kadın hakları savunucuları Milliyet'te değerlendirdi.

Sadece erkeklerin eğitilmesi yetmez

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul - 'Her kesim eğitilmeli'

Haberin Devamı

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü: "Burada sadece erkekleri eğiteceğiz demek doğru değil. Şiddetin ne olduğunu ve şiddet uygulandığında mekanizmaları bilmeyen kadınlar da var. Böyle bir karar, genel ve en tepeden bir uygulama ile alınmalı ve toplumun her kesimine toplumsal cinsiyet eşitliğini vermesi gerekiyor. İstanbul Sözleşmesi'nde toplumsal cinsiyet eşitliğinin Milli Eğitim müfredatına eklenmesi gerektiği vardı. Önce bunu müfredata ekleyelim. İkincisi tüm medya kurumlarında şiddetin ne olduğunu toplumun her kesimine anlatılmalı."

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Avukat Şükran Eroğlu: "Yapılan açıklama yeterli değil. Sadece erkeklerin eğitilmesiyle çözülecek iş değil. Şunun da altını çizmek istiyoruz; ciddi anlamda bir değişim ve dönüşüme gidilecekse, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin tüm topluma öğretilmesi gerekiyor. Toplumda yaşayan her bireyin eşit hakları olduğunu, eşit ve özgür yaşaması gerektiğini tüm topluma öğretmemiz gerekiyor. Öncelikle toplumsal cinsiyet eşitsizliği eğitimleri ilk andan itibaren okullarda verilmeli. Tüm bireylerin eşit olduğunu tüm bireylere öğretilmesi gerektiği bilinmeli. Bunu nedenle İstanbul Sözleşmesi'ne geri dönülmeli."

Haberin Devamı

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim: "Daha dün bir kadının defalarca şikâyeti bulunmasına rağmen öldürüldüğünü öğrendik. Bu kadının öldürülmesi de şunu gösteriyor; 6284 (Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun) uygulanmıyor. Bizim önce 6284'ün doğru uygulanıp uygulanmadığını, uygulanmadığı noktasında neler yapıldığını konuşmalıyız, öğrenmeliyiz. 6284'ün etkin uygulanması ve kolluğun bu meselelere daha titiz yaklaşması gerekir. Bu meseleler halledildikten sonra bu eğitimler verilmeli. Çünkü erkeklerin eğitimine gelene kadar, başvuran kadınların etkin korunması sorunu halledilmeli. Bir de sadece erkekleri eğiteceğiz demekle olmuyor, toplumun tamamının dönüşmesi gerekiyor."