Gündem Sakarya seçim sonuçları! Kazanan isim AK Parti adayı Yusuf Alemdar oldu

Sakarya seçim sonuçları! Kazanan isim AK Parti adayı Yusuf Alemdar oldu

01.04.2024 - 03:53 | Son Güncellenme:

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı'nın adayı AK Partili Yusuf Alemdar seçildi. İlçelerde ise AK Parti 8, Yeniden Refah Partisi (YRP) 3, Büyük Birlik Partisi (BBP) 2, CHP, MHP ve İYİ Parti 1'er belediye başkanlığını kazandı.

Sakarya seçim sonuçları Kazanan isim AK Parti adayı Yusuf Alemdar oldu

Resmi olmayan sonuçlara göre 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı Cumhur İttifakı'nın adayı AK Partili Yusuf Alemdar kazandı. Seçimlerde 8 ilçede AK Parti’nin adayları kazanırken, YRP 3, BBP 2, CHP, MHP ve İYİ Parti 1'er belediyede kazandı. Karasu’da AK Parti’li İshak Sarı, Kocaali’de AK Parti’li Turan Yüzücü, Söğütlü’de AK Parti’li Selçuk Kurt, Adapazarı’nda AK Parti’li Mutlu Işıksu, Akyazı’da AK Parti’li Bilal Soykan, Arifiye’de AK Parti’li İsmail Karakullukçu, Pamuova’da AK Parti’li Fatih Akın, Serdivan’da AK Partili Osman Çelik, Karapürçek’te YRP’li Murat Çoruhlu, Geyve’de YRP’li Selçuk Yıldır, Kaynarca’da YRP’li Kadir Yazgan, Hendek’te BBP’li İrfan Püsküllü, Erenler’de BBP’li Şenol Dinç, Sapanca’da CHP’li Nihat Arda Şahin, Taraklı’da MHP’li İbrahim Pilavcı, Ferizli’de İYİ Partili Mehmet Ata seçimleri kazandı.

Haberin Devamı

'KALABALIĞA SESLENDİ'

Resmi olmayan sonuçlara göre Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan Yusuf Alemdar, AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalığa seslendi. Alemdar, “Yeni dönemde tüm ilçelerimizle birlikte Sakarya’mızın Türkiye Yüzyılına yakışır bir hizmet alması için çok çalışacağız. Bu kutlu yolculukta destekleri için her bir hemşehrime şükranlarımı sunuyorum. Teşekkürler Sakarya” ifadelerini kullandı.

 

YUSUF ALEMDAR KİMDİR?

1966 yılında Tranzon’da doğan Yusuf Alemdar, öğrenimini Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı. Uzun yıllar ticaret ile ilgilenen Alemdar, 1988 yılında aktif siyasete başladı. 2001 yılında AK Parti Sakarya İl kurucu yönetim kurulu üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2003 yılında AK Parti Sakarya İl Başkanı seçildi ve bu görevini 2009 yılına kadar devam ettirdi. 2009 ve 2014 yıllarında yapılan yerel seçimlerde Sakarya Serdivan Belediye Başkanı olarak seçildi. 2014 seçimlerinden bu yana Serdivan Belediye Başkanlığı görevini icra eden Alemdar, 2024 yerel seçimleri için Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Ekrem Yüce’nin yerine AK Parti adayı gösterildi. Kulislerde eski Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce'nin yeniden aday gösterileceğine kesin gözle bakılıyordu. Resmi açıklamaya saatler kala Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından aranarak Büyükşehir Belediye Başkanı adayının kendisi olarak tanıtılacağını öğrendi. 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Yusuf Alemdar, evli ve iki çocuk babasıdır.