Gündem Şampiyonlara 3 bin TL burs

Şampiyonlara 3 bin TL burs

18.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile İstanbul Valisi Davut Gül, 2023 Liseye Geçiş Sistemi’nde 500 tam puan alan liseli gençlerle buluştu.

Şampiyonlara 3 bin TL burs

Toplantıda öğrencilere seslenen Bakan Göktaş  “Eğitim hayatı boyunca gerek lisede, gerek üniversitede, gerek sonrasında ne zaman birine ihtiyaç duyarsanız mutlaka devletin bir ferdini yanınızda görün istiyoruz.Tercih ettiğimiz liseler, bizi hayallerimize yaklaştıran önemli adımlardan biri. Hayallerinize artık bir adım daha yakınsınız” dedi.

Haberin Devamı

Konuşmasında bir de müjde veren Bakan Göktaş, 19 Şubat Pazartesi 2 bin 392 engelli vatandaşımızı daha kamu kurumlarımıza yerleştiriyoruz. Böylelikle kamuda çalışan engelli memur sayımızı, son 21 yılda 12 kat artırarak 68 bin 396’ya çıkarmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Vali Gül de konuşmasında 388 şampiyona aylık 3 bin TL burs vereceklerini açıklayarak şunları söyledi:  “Şubat ayında 2 aylık vereceğimiz için 6 bin lira size borçluyuz. Ayın sonuna doğru 6 bin liranızı yatıracağız. Tek bir beklentimiz var. Dünyanın neresine giderseniz gidin, hangi okullarda okursanız okuyun, kalbinizin bir tarafı hep bu topraklarda olsun.”