Gündem Sanal turnuvayla 23 Nisan coşkusu

Sanal turnuvayla 23 Nisan coşkusu

02.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

23 Nisan ruhu, “sanal satranç turnuvası” ile yaşatılacak. Turnuvada oyunculara 100 bin TL’nin üzerinde altın, kupa ve madalya gibi ödül ve hediyeler verilecek.

Sanal turnuvayla 23 Nisan coşkusu

 

ÖNDER YILMAZ Ankara

Haberin Devamı

23 Nisan ruhu, “sanal satranç turnuvası” ile yaşatılacak. Kamu Denetçiliği Kurumu ile Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Bayramı ruhunun yaşatılması hem de çocuklar ve gençler arasında hak arama kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla, çevrimiçi satranç turnuvası düzenlenecek. KDK Başkanı Şeref Malkoç, “Salgın döneminde çocukların zekâ gelişimi, eğitim ve spor faaliyetleri, sosyalleşmeleri, heyecanlarını ve morallerini yüksek tutmak büyük önem kazandı. Bu amaçla santranç turnuvası ile 23 Nisan ruhu coşkuyla yaşatılacak” dedi.

100 bin TL ödül

17-20 Nisan arasında gerçekleştirilecek turnuvaya, 81 ilden çok sayıda satranç oyuncusu çocuğun katılması planlandı. Turnuvada sporculara temsili törenle 100 bin TL’nin üzerinde altın, kupa, madalya ve çanta gibi ödül ve hediyeler verilecek. Ödüller sadece ilk üçe girene değil, ilk 10’a girenlere de gram altın olarak verilecek. Malkoç, Milliyet’e bilgi verirken, ilkini bu yıl gerçekleştirecekleri turnuvanın geleneksel hale getirileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Malkoç, şunları söyledi: “KDK’nın görevi; idarenin hukuki açıdan iyi yönetim ilkeleri açısından denetimini yapıp tavsiye kararı vermek kadar, farkındalık oluşturarak insanımızın hak arama konusunda bilgilendirmek, harekete geçirmek ve hak arama yollarını anlatmaktır. Farkındalık oluşturmada diğer bir çalışma da gençlere yönelik. Üniversite gençliğinde Ombudsmanlık kulüpleri kurduk, konferanslar verdik. Lise ve alt kademedeki gençlere de Ombudsmanlıkğı, KDK’yı hakkaniyet ve adalet kavramlarını duymaları ve öğrenmeleri için farklı etkinlik düzenledik. Türkiye Satranç Federasyonuyla birlikte turnuva düzenliyoruz. Amaç, gençlerin ilgi duyduğu alanda farklı mecrada bir hak arama kurumu olan KDK’yı onlarla irtibatlandırmak. KDK’nın bilinirliğini artırmak hem de satranç oynarken hak arama kültürü konusunda şuurlanmalarını sağlamak. Farklı bir yöntem.”

23 Nisan’da sosyalleşecekler

Malkoç, çocukların 2020 boyunca salgın nedeniyle evlerine kapanıp uzaktan eğitim aldıklarına, 2021 yılının ilk altı aylık döneminde de koşulların devam ettiğine vurgu yaparak, “Bu dönemde, çocukların zekâ gelişimi, eğitim ve spor faaliyetleri, sosyalleşmeleri, heyecanlarını ve morallerini yüksek tutmak açısından büyük önem kazandı. KDK 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Bayramı kutlamaları kapsamında, çocuklar ve gençler arasında hak arama kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla bu turnuvayı düzenleyecek” dedi.