Gündem Sanığın darbeden haberi yokmuş!

Sanığın darbeden haberi yokmuş!

26.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin davada, Hava Kuvvetleri Komutanı Ünal’ın koruması olan sanık eski astsubay Kahraman savunma yaptı. Kahraman, suçlamaları kabul etmedi

Sanığın darbeden haberi yokmuş

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin davada dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın koruması olan sanık eski Astsubay Fatih Kahraman savunmasını yaptı. Ünal’ı Akıncı Üssü’ne de zorla götürdüklerine yönelik ifadeleri kabul etmeyen Kahraman, darbe girişiminden de ertesi sabah üs karargâhına gittiğinde haberdar olduğunu ileri sürdü.

Haberin Devamı

Ünal’ın İstanbul’daki programı için bir MAK ekibinin Konya’dan görevlendirildiğini anlatan Kahraman, Ünal’ın akşam katılacağı düğün için 16.00 gibi Fenerbahçe Orduevi’ne geçtiğini bildirdi. Ünal’ın yanındaki korumalardan Yakut Yiğit’in saat 22.00 civarında arayıp Moda’daki düğün salonuna gelip güvenlik tedbirlerini arttırmalarını söylediğini iddia eden Kahraman, bekler görevdeki MAK ekibinin başındaki binbaşı Gökhan Maldar ile görüştüğünü, onlarla birlikte düğün yerine geçtiklerini söyledi.

Tahliyesini talep etti

Güvenlik almaya geldiklerini söylemesi üzerine Ünal’ın da “Ben size emir vermedim. Kimden emir alıyorsunuz?” diye sorduğunu belirten Kahraman, Yiğit ile göz göze geldiklerini, ancak komutanı zor duruma sokmamak namına sessiz kaldığını öne sürdü. Kahraman, Ünal’ın, “Güvenlik alacaksanız burada değil, kapının önünde alın” demesi sonrasında da kapının önüne geçtiğini ancak kapıyı kapatmadığını ve emri “olur” diye göz temasında kaldığını iddia etti.

Haberin Devamı

“Ünal’ı Akıncı Üssü’ne de zorla götürdüklerine” yönelik ifadeleri kabul etmeyen Kahraman, darbe girişiminden de ertesi sabah üs karargahına gittiğinde haberdar olduğunu ileri sürdü. Kahraman, 15 Temmuz’da görevini yaptığını savunarak, hayatı boyunca FETÖ/PDY ile bir irtibatı olmadığını öne sürdü. “Görevimi sadakatle yerine getirdim” diyen Kahraman, tahliyesini talep etti.