Gündem Sarıyer'de fırtına sonrası dehşete düşüren manzara

Sarıyer'de fırtına sonrası dehşete düşüren manzara

20.11.2023 - 12:52 | Son Güncellenme:

Sarıyer’de dev dalgaların vurduğu dalgakıran, deniz feneri ve mendirek yıkıldı. Balıkçı barınakları hasar aldı. Şile Ağva'da ise dün deniz ve derenin taşması sebebiyle meydana gelen selin ardında bıraktığı tahribat, suların çekilmesiyle gün yüzüne çıktı.

Sarıyerde fırtına sonrası dehşete düşüren manzara

Sarıyer’de bulunan Rumeli Feneri Balıkçı Barınağı’nı dalgalara karşı koruması için tonlarca ağırlığındaki dev beton bloklarla inşa edilen dalgakıran fırtına nedeniyle oluşan dev dalgalarla yıkıldı. Dalgakıranla birlikte deniz feneri ve mendirek de yıkıldı.

Haberin Devamı

Dalgaların çekilmesi ile birlikte barınaktaki hasar ortaya çıktı. Ekiplerin, Rumeli Feneri Balıkçı Barınağı’nda hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Sarıyerde fırtına sonrası dehşete düşüren manzara

ŞİLE

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kuvvetli yerel yağış uyarılarının ardından, dün derelerin ve denizin yükseldiği Şile Ağva'da sokaklar, iş yerleri, balıkçı tekneleri sular altında kaldı. Dün akşam saatlerinde sağanak yağışın hızını kesmesiyle sel suları çekildi.

Sarıyerde fırtına sonrası dehşete düşüren manzara

Sel suyunun taşıdığı moloz ve çöp yığınları, devrilen ağaçlar, devrilen banklar suların çekilmesiyle gün yüzüne çıktı. Bölgede ekiplerin çalışmaları devam ediyor.