Gündem Şarkıcı Arto'ya Engin Temel cinayeti sorgusu

Şarkıcı Arto'ya Engin Temel cinayeti sorgusu

06.01.2010 - 15:36 | Son Güncellenme:

Şişli'de bar işleten Engin Temel'in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada bugün sürpriz bir gelişme yaşandı...

Şarkıcı Artoya Engin Temel cinayeti sorgusu

ŞARKICI Arto, eşcinsellerin tercih ettiği Love Bar’ın işletmecisi Engin Temel’in öldürülmesiyle ilgili polise ifade verdi.

Haberin Devamı

Engin Temel, 9 Aralık 2008 günü saat 08.00 sıralarında Şişli’de oturduğu apartmanın girişinde silahlı saldırıya uğramıştı.

Aradan geçen zamana rağmen cinayet üzerindeki sır perdesi bir türlü aralanamadı. Engin Temel’i kim ya da kimlerin niçin öldürdüğü henüz belirlenemedi.

Sivri dili ile tanınan Arto, saat 12.00’de avukatı ile birlikte Gayrettepe’deki İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelerek, Cinayet Büro Amirliği’nde ifade verdi. Avukatı Arto’nun Engin Temel’i yakından tanıdığını söyledi

. Arto da emniyetten ayrılırken “Engin Temel'i iyi tanırım. Tanırdım. Failinin yakalanmasını istiyorum. Herkesinki yakalanıyor, O'nunki de yakalansın” dedi.Soruşturmayı sürdüren polis, dosyayı baştan tekrar inceledi. Polis, 15 kişinin daha ifadesinin alınacağını söyledi. Daha önce görüşülen kişiler ile de herhangi bir detayın atlanmış olma ihtimali üzerine yeniden durulacak.

Haberin Devamı

Şarkıcı Artoya Engin Temel cinayeti sorgusu

KİMİN ÖLDÜRDÜĞÜNÜ BİLMİYORUM Polisin çağrısı üzerine gelen Arto (Harutyan Dalga) ifadesinde “Eğlence için arkadaşlar ile gittiğimiz bir barda tanıştık. Olay olduğunda yurt dışındaydım. Televizyonlardan öğrendim. Nasıl olduğunu kimin öldürdüğünü bilmiyorum” dedi. Polis cinayetle ilgili olarak bugüne kadar 70 kişinin dinlendiğini söyledi.KISA SÜREDE YÜKSELDİ Kazada hayatını kaybeden 2004 Miss Dream Of The World Güzellik Yarışması’nda Türkiye İkinci Güzeli seçilen Hazal Müezzinoğlu’nun sevgilisi olan Engin Temel, apartman girişinde, kafasından ve göğsünden vurularak öldürülmüştü.

Sabah saatlerinde apartmanının girişinden gelen iki el silah sesini duyan apartman görevlisi, üç ay önce binaya taşınan Engin Temel'i kanlar içinde bulmuştu. Polis geldiğinde ise Engin Temel yaşamını çoktan yitirmişti

.Polisin yaptığı aramada, apartmanın girişinde 7.65 çapında iki boş kovan ve bir çekirdek bulunmuştu. Polis, ayrıca çevredeki güvenlik kameralarındaki görüntüleri de incelemeye almıştı. Ne var ki, iki kişiye ait olduğu belirlenen silik görüntülerden kimlik teşhisi yapılamamıştı.

Üstelik görgü tanığı da yoktu.

Üniversitede okumak için Malatya'dan İstanbul'a gelen Engin Temel, ailesine yük olmamak için okuldan sonra akşamları çalışmaya başladı. Barmenlik yaptı. Gece hayatını sevdi. Okulunu dondurdu. Henüz 21 yaşındayken barmen olarak çalıştığı barın işletmeciliğini üstlendi. Fotomodellik yaptı.

Haberin Devamı

Engin Temel, 24 yaşına geldiğinde dördüncü barı olan Love'ı işletiyordu. Birçok müşteri, "Love'daki Engin" diye ünlenen Engin Temel'i görmek için gelirdi.