Gündem Şartlar Eşit Şanslar Eşit

Şartlar Eşit Şanslar Eşit

06.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Teknoloji geliştirme alanında fırsat eşitliğini desteklemek amacıyla Turkcell tarafından başlatılan, ‘Turkcell’de Şartlar Eşit, Şanslar Eşit’ programının iş hayatına yeni atılacak genç kadın mühendisleri hedefleyen birinci fazı tamamlandı.

Şartlar Eşit Şanslar Eşit

Program kapsamında, beş bine yakın başvuru arasından seçilen mezun ya da eğitimi süren 101 genç kadın mühendis, altı hafta boyunca tercih ettikleri yazılım diline göre 166 saatlik eğitim aldılar. Türkiye’nin farklı bölgelerinden programa katılmaya hak kazanan kadın katılımcılar, ilgi duydukları kodlama alanına göre eğitimlerini tamamladılar. Teknoloji Kampı’nın tamamıyla dijital olması, farklı illerden ve üniversitelerden programa katılan kadın mühendisler için ortak bir iletişim platformu sağladı. Her hafta yaptıkları çalışmalarla, öğrendiklerini pekiştirme imkanı bulan katılımcılar; sunum teknikleri, proje yönetimi, 5G teknolojileri, yapay zeka gibi konularda alanında profesyonel uzmanlardan eğitim aldı. Eğitim sonunda komiteye projelerini sunan ve başarılı değerlendirilen kadın mühendisler, Turkcell’de part-time olarak çalışmaya hak kazandılar.

Haberin Devamı

Şartlar Eşit Şanslar Eşit

Yeniden iş hayatına

Projenin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde başlayan ikinci aşamasında; çeşitli nedenlerle iş hayatından ayrılmış deneyimli beyaz yakalı kadın profesyonellere, Turkcell bünyesinde bulunan tüm departmanlarda çeşitli iş imkanları fırsatı sunulması ve yeniden iş hayatına kazandırılmaları amaçlanıyor.

Turkcell Hukuk ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serhat Demir, başta ‘Geleceği Yazan Kadınlar’ olmak üzere kadın istihdamını artırmaya yönelik pek çok projeyi hayata geçirdiğini, ilerleyen dönemlerde de benzer programlar aracılığıyla kadınlar için Turkcell bünyesinde çalışma imkanı sunacaklarını söyledi.

Türkiye’nin farklı bölgelerinden programa katılan kadın mühendisler altı hafta boyunca tercih ettikleri yazılım diline göre 166 saatlik eğitim aldılar.