Gündem Satıcıya‘sarhoşluk’ cezası Torba’dan döndü

Satıcıya‘sarhoşluk’ cezası Torba’dan döndü

06.03.2011 - 02:22 | Son Güncellenme:

Antalya’da, denize karşı bira içen 2 kişiye para cezası verilmesinin yankısı sürerken adana’da seyyar satıcılık yapan 60 yaşındaki Celal Soykuzugüdenli’ye de ‘Alkollü halde satış yaptığı’ gerekçesiyle ‘Sarhoşluk’ cezası kesildiği belirtildi. Bu cezayı zamanında yatırmayan Soykuzugüdenli, Torba Yasa sayesinde, ödeme yapmaktan kurtuldu

Satıcıya‘sarhoşluk’ cezası Torba’dan döndü

1 Kasım 2010’da meydana gelen olay şöyle gelişti: Evinde 2 duble rakı içen Celal Soykuzugüdenli, saat 17.30 sıralarında kuruyemiş sattığı seyyar tezgâhıyla satışa çıktı. Soykuzugüdenli’yi durduran bir polis ekibi, tezgahta kaçak sigara araması yaptı. Kaçak sigara bulamayan polisler, iddiaya göre, Soykuzugüdenli’ye Kabahatler Kanunu’nun 35. maddesindeki ‘Sarhoşluk’ suçundan 70 TL ceza kesti. “Torba Yasası” olarak bilinen ve 25 Şubat 2011’de yürürlüğe giren yasa sayesinde kurtulduğunu belirten Soykuzugüdenli, tepki için cezayı yatırmadığını söyledi.
Yürürlüğe giren 6 bin 111 sayılı kanunun “Diğer alacaklar ve çeşitli hükümler”i içeren 17. maddesinde, şöyle deniliyor: “...5326 sayılı Kabahatler Kanununun 39. maddesine göre verilen idari para cezaları hariç olmak üzere, 31.12.2010 tarihinden (bu tarih dâhil) önce idari yaptırım kararı verildiği halde bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla ilgilisine tebliğ edilmemiş olan ve genel bütçeye gelir kaydı gereken ve her bir kabahat için 120 Türk Lirası’nın (bu tutar dâhil) altında kalan idari para cezaları tebliğ edilmez, tebliğ edilmiş olanların ve bunlara bağlı feri alacakların tahsilinden vazgeçilir.”