Gündem Şehit babasına son kez dokundu

Şehit babasına son kez dokundu

31.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sur’daki çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Tamer Meriç, memleketi Erzincan’da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehidin 8 yaşındaki kızı Miray, babasının tabutuna dokunarak son yolculuğuna uğurladı

Şehit babasına son kez dokundu

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde önceki gün çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Tamer Meriç’in (36) cenazesi dün düzenlenen törenle memleketi Erzincan’a uğurlandı.

Haberin Devamı

Şehit Meriç için dün Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tören düzenlendi. Cenaze törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, 7’nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 8’inci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Deniz Kartepe, 16’ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey ile sivil yetkililer katıldı. Meriç’in cenazesi defnedilmek üzere memleketi Erzincan’a uğurlandı.


Şehidin türküsü

Meriç’in Erzincan’da bulunan eşi Hülya Meriç’e acı haberi Vali Vekili Dede Musa Baştürk verdi. Ziyarette İl Jandarma Komutanı Albay Murat Orhan Tonğ, Emniyet Müdürü Doğan İnci de hazır bulundu.

Haberin Devamı

Meriç’in kayınpederi İbrahim Akarca’nın evi acı haberin ardından ziyaretçi akınına uğradı. Erzincanlı olan ve Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan Başçavuş Meriç’in üç hafta önce Diyarbakır’a geçici görevle gittiği bildirildi. Okulların tatil olması nedeniyle eşi Hülya Meriç’in 13 yaşındaki oğlu Mert ve 8 yaşındaki kızı Miray’ı yanına alarak memleketi Erzincan’a geldiği belirtildi.

Şehit Meriç’in sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta 15 Şubat 2012’de paylaştığı bir görüntüde, bu tarihten bir gün önce Şırnak’ta teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan arkadaşı Astsubay Üstçavuş Murat Bayram ile birlikte türkü söylediği video için “Dün şehit olan hemşehrim Murat Bayram ile birlikte geçirilen keyifli dakikalar. Yerin cennet olsun kardaşım” yazılı mesajı dikkat çekti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, şehit Meriç için başsağlığı mesajı yayımladı.

Şehit Astsubay Tamer Meriç’in (36) cenazesi memleketi Erzincan’da son yolculuğuna uğurlandı. Diyarbakır’daki törenin ardından askeri uçakla Erzincan’a nakledilen Meriç’in Türk bayrağına sarılı naaşı, Yavuz Selim Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi Tebrizbaba Camisi’ne götürüldü.

Haberin Devamı

Naaşın camiye getirilmesi sırasında baba Sait Mustafa, eşi Hülya, 13 yaşındaki oğlu Mert, 8 yaşındaki kızı Miray ve bazı yakınları tabutun başında gözyaşlarına hakim olamadı. İl Müftüsü Karabayır tarafından kıldırılan cenaze namazına ailesi ve yakınlarının yanı sıra yaklaşık 10 bin kişi katıldı.


‘Baba beni de al’

Şehidin oğlu Mert’in, babasının tabutunun cenaze aracına konulmasının ardından “Baba beni de al yanına” diyerek hıçkırıklara boğulması, törene katılanların yüreğini yaktı. Şehidin eşi Hülya Meriç de eşininin tabutunu küçük kızı Miray ile birlikte okşayarak, son yolculuğuna uğurladı. Küçük Miray, tabutun üzerine tören için hazırlanan yaka fotoğraflarını öperek bıraktı. Meriç’in cenazesi, Garnizon Şehitliği’nde defnedildi.