Gündem Şehit onbaşıyı 4 bin kişi uğurladı

Şehit onbaşıyı 4 bin kişi uğurladı

01.09.2008 - 16:02 | Son Güncellenme:

.

Şehit onbaşıyı 4 bin kişi uğurladı

BİNGÖL'ün Yedisu İlçe Jandarma Karakolunun uzak koruma mevziine düzenlenen roketli saldırıda şehit olan 4 askerden Jandarma Komando Onbaşı Yaşar Kaya'nın cenazesi, memleketi Hatay'ın Hassa İlçesi'ne bağlı Akbez Beldesi'nde toprağa verildi. PKK'lı teröristlerin yuvalandığı Amanos Dağları'nın eteğinde yer alan beldedeki cenaze töreninden sinyal kesici jammer cihazı kullanıldı.

Haberin Devamı

Bekar olan 20 yaşındaki Yaşar Kaya'nın cenazesi, Hassa Devlet Hastanesi'nden alınmadan önce annesi 48 yaşındaki Zeynep Kaya'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişilik grup, belde sokaklarında yürüyerek terör örgütüne lanet okudu. ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ diye slogan atan ve büyük çoğunluğu kadın olan grup, belde turu ardından eve döndü. Bir süre sonra da Yaşar Kaya'nın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, son kez baba evine getirildi. Bu sırada evden çığlık sesleri yükseldi. Tabuta sarılmak isteyenlerin bazıları fenalık geçirdi. Yakınları güçlükle ayakta dururken ağlamaktan göz pınarı kuruyan şehit annesi, 2 kadın astsubay tarafından ayakta tutulmaya çalışıldı.

Yaklaşık 10 dakika baba ocağında bekletilen şehit onbaşının cenazesi, törenin yapılacağı Merkez Camii'ne götürüldü. Törene, Hatay Valisi Nusret Miroğlu, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, 39'uncu Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Recep Orhan Bakırcı, şehidin yakınları ve çevre ilçe ve beldelerden de gelenlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Törende şehidin annesi Zeynep Kaya ile TIR şoförü baba 52 yaşındaki Hanifi Kaya güçlükle ayakta durabildi. Metanetli görünmeye çalışan anne ile babaya, Vali Nusret Miroğlu ile komutanlar başsağlığı dileğinde bulundu.

Haberin Devamı

İZİN KULLANMAMIŞTI

Dağıtım izni kullanmadığı için 20 gün önce dağıtım izni kullanmadığı için acemi birliğinden direkt görev yaptığı Bingöl'e gittiği belirtilen şehit Yaşar Kaya'nın cenazesi götürüldüğü Akbez Mezarlığı'nda toprağa verildi. Tabutun üzerindeki Türk Bayrağı, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta tarafından şehit babası Hanifi Kaya'ya teslim etti. Bayrağı öperek alan Kaya, “Terör belasından kurtuluncaya kadar mücadele edeceğiz. Bunun için daima silahlı kuvvetlerin yanında olacağız. Askere silah sıkan eller kırılsın” dedi.

PKK'nın yuvalandığı ve zaman zaman silahlı eylemler gerçekleştirdiği Amanos Dağları'nın eteğindeki 8 bin nüfuslu Akbez Beldesi'ndeki şehidin cenaze töreni sırasında terör saldırısına karşı sinyal kesici Jammer cihazı kullanıldı. Bu nedenle GSM telefonları bir süre devre dışı kaldı.