Gündem Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz için anma töreni düzenlendi

Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz için anma töreni düzenlendi

31.03.2021 - 11:26 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, makam odasında DHKP-C’li teröristlerce şehit edilmesinin 6. Yılında anıldı. Yapılan törende konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Kiraz ile Hukuk Fakültesi’nde sınıf arkadaşı olduklarını söyleyerek, “Her yönüyle hepimize örnek bir arkadaştı” dedi. Törene katılamayan ancak mesaj gönderen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise, “Terör örgütleri yok olmaya lanetlenmeye mahkumdur. Onlarla kahramanca mücadele eden şehitlerimizin adı ve aziz hatırası ise her zaman kalbimizde yaşamaya devam edecektir” dedi.

Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz için anma töreni düzenlendi

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda yapılan törene İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz ile hakim ve savcılar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, göreve başlar başlamaz Kiraz’ın odasını ziyaret ettiğini söyleyerek, “Odadaki her bir parça eşyası onun hatırasını bugüne taşıyordu” dedi. Mehmet Selim Kiraz ile İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde sınıf arkadaşı olduklarını anlatan Şaban Yılmaz, “Daha sonra hakim-savcı adayı olarak eğitim merkezinde de hukukumuz devam etti. Çalışkan, başarılı, disiplinli bir öğrenciydi. Her yönüyle hepimize örnek bir arkadaştı. Hatırasının önünde saygı ve hürmetle eğiliyor, böylesi kıymetli bir evladı yetiştiren anne ve babasının ellerinden öpüyoruz” dedi.  

Haberin Devamı

Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz için anma töreni düzenlendi

“SÖZ KONUSU VATANSA ÖLÜM BİZİM İÇİN ŞEREFTİR”

Şehit savcının babası Hakkı Kiraz ise yaptığı konuşmada 6 yıl önce bugünün Türkiye için çok karanlık bir gün olduğunu söyleyerek, “Bizler böyle beraber olduktan sonra ölüsüne ve dirisine saygılı bir milletin ferdi olduktan sonra inşallah sırtımız yere gelmez. Rabbim sizleri muhafaza etsin, Allah sizleri korusun, devletimize milletimize zeval vermesin” dedi. Evlat acısının çok zor olduğunu söyleyen baba Kiraz, “Söz konusu vatanın bütünlüğüyse, bu milletin birlik ve beraberliğiyse eğer kasıt bunaysa bizim bedenimizdeki canımızın ve damarımızdaki kanımızın ne değeri vardır? Bir tane Mehmet Selim gelir ama binlerce Mehmet Selim doğarız. Rabbim sizlere zeval vermesin. Ben her birinizi birer Selim gibi görüyorum. Hepinizi seviyorum. Sizler olduktan sonra elbette ki bu vatan için öleceğiz. Söz konusu vatansa ölüm bizim için şereftir, gururdur, namustur, onurdur” dedi.

Haberin Devamı

GÜL: “ONA KURŞUN SIKANLAR YARGIYI HEDEF ALMIŞLARDIR” 

Baba Kiraz’ın konuşmasının ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün gönderdiği mesaj okundu. Gül gönderdiği mesajda, Mehmet Selim Kiraz’ı menfur bir terör saldırısında kaybetmenin üzüntüsünü hala derinden hissettiğini söyleyerek, “Ona kurşun sıkan teröristler aslında ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ve demokratik hukuk devletimizin ayrılmaz parçası olan yargıyı hedef almışlardır” dedi.

Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz için anma töreni düzenlendi

“TERÖR ÖRGÜTLERİ YOK OLMAYA MAHKUMDUR”

Terör örgütlerinin amaçlarına ulaşamayacağını söyleyen Gül, “Terör örgütleri yok olmaya lanetlenmeye mahkumdur. Onlarla kahramanca mücadele eden şehitlerimizin adı ve aziz hatırası ise her zaman kalbimizde yaşamaya devam edecektir. Mehmet Selim Kiraz adı da hem kalbimizde hem de ülkemizin birçok kurum ve kuruluşunda yaşamaya devam edecek, şehit savcımızı her zaman hayırla, duayla ve rahmetle yad edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ın makam odasına karanfil bırakılarak dua okundu.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP, SAVCI MEHMET SELİM KİRAZ'I ŞEHADETİNİN 6. YILINDA ANDI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, makam odasında görevi başında şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehadetinin 6. yılında andı.

Haberin Devamı

Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz için anma töreni düzenlendi

Meclis Başkanı Şentop, sosyal medyadan paylaştığı anma mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Bundan 6 yıl önce teröristler tarafından makamında alçakça şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rahmetle yad ediyorum. Bıraktığı şerefli miras, bu ülkenin çocuklarına her daim yol gösterici olacaktır. Mekanı cennet olsun."