Gündem Şehit yakınına küfür soruşturmasında flaş gelişme

Şehit yakınına küfür soruşturmasında flaş gelişme

09.11.2021 - 11:53 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bingöl ziyareti sırasında şehit yakınına küfür edilmesiyle ilgili başlatılan soruşturmada, İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın yanında bulunan partili Hüseyin Tarık Arda bu sabah gözaltına alındı. Arda’nın, Bingöl’de yaşanan olayla ilgili değil, “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlarından gözaltına alındığı öğrenildi. Hakimlikteki işlemleri tamamlanan Hüseyin Tarık Arda, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Damla GÜLER / milliyet.com.tr
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bingöl ziyaretleri sırasında şehit yakınına küfredilmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın yanında bulunan Hüseyin Tarık Arda, şehit yakınına tekme attığı iddiasıyla, “basit kasten yaralama” suçundan hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi. Ancak soruşturma kapsamında Arda’nın sosyal medya paylaşımları incelenince, Hüseyin Tarık Arda bu kez, “Cumhurbaşkanına hakaret” ile “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlarından gözaltına alındı. Açılan bu soruşturma kapsamında da ifade veren Arda, adli kontrol tedbiri ile serbest bırakılması talebiyle İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Haberin Devamı

İYİ PARTİLİ HÜSEYİN TARIK ARDA ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Bingöl'deki esnaf gezisi sırasında bir şehit yakınına hakarette bulunduğu öne sürülerek savcılığa sevk edilen Hüseyin Tarık Arda, sosyal medya hesaplarındaki paylaşımları nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

BOYNUNA SARILDI, KÜFRETTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti yöneticileri ve milletvekilleriyle birlikte Bingöl’de esnafı ziyaret ederken, şehit yakını olduğunu söyleyen bir kişi tarafından protesto edilmişti.

Akşener’e tepki gösteren kişinin yanına giden İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, yurttaşın boynuna sarılarak bir süre konuşmuş ve ardından Türkkan ile yurttaş arasında bir anda gerilim yaşanmıştı. Bu sırada Türkkan’ın yurttaşa küfrettiği duyulmuştu. Olayın ardından gelen tepkiler üzerine Türkkan twitter üzerinden videolu bir paylaşımda bulunarak özür diledi.

Haberin Devamı

Sıkıntılı bir durum yaşadığını belirten Türkkan, “O sinir gerginliği, o sıkıntılı durum sonucu hiç yapmamam gereken bir şeyi yapmışım. Hakaret etmişim, kötü sözler söylemişim. Bütün milletimizden özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

TÜRKKAN'A TEPKİ YAĞDI

Öte yandan Türkkan’ın özründen önce devletin zirvesinden de tepki yağdı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “TBMM’de milleti temsil gibi kutsal bir görev için bulunan bir milletvekilinin vatandaşımıza kullandığı çirkin üslup asla kabul edilemez. Lütfü Türkkan, vatandaşımızın şahsında milletimizden özür dilemelidir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da mesajında “Bir muhalefet milletvekilinin, temsilcisi olduğu vatandaşına ağıza alınmayacak küfürler etmesi terbiye dışıdır, asla kabul edilemez, şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise yaptığı açıklamada “Bir TBMM üyesinin vatandaşımıza karşı sergilediği çirkinliği şiddetle kınıyorum” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bingöl'de, İYİ Parti'nin HDP ile ilişkisini eleştiren bir şehit yakınına küfreden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'a tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Çelik, şunları kaydetti: "Gazi Meclis'imizin üyesi bir milletvekilinin bir şehit ailesine hakaret etmesini ve küfretmesini şiddetle kınıyoruz. Bu asla affedilmeyecek bir çirkinliktir. Aziz şehitlerimizin emanetlerine hürmetsizlik edenler, milletimize ve tüm değerlerimize saygısızlık ediyorlar. Bu değerli aileler bizlere aziz şehitlerimizin emanetidir. Şehit ailelerimiz başımızın tacıdır. Bu ailelerin acısı ile hemhal olmak, onları anlamak yerine ağza alınmayacak hakaretler savurmak saygısızlıktır. Bu saygısızlığı yapan kişi şehit ailesinden, tüm şehit ailelerinden ve milletimizden derhal özür dilemelidir. Kıymetli şehit ailelerimizin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz."