Gündem Şehitliklere ziyaretçi akını

Şehitliklere ziyaretçi akını

15.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bayram öncesi şehitliklerde yine hüzün vardı. Kimi oğlunun, kimi babasının, kimi eşinin özlemiyle şehitlikleri dolduran aileler ellerinde çiçekler, dillerinde dualarla gözyaşı döktü

Şehitliklere ziyaretçi akını

Her bayram öncesinde acıların tazelendiği, yüreklerin bir kez daha yandığı şehitliklerde yine hüzün, yine gözyaşı vardı. Şehit aileleri, Ramazan Bayramı dolayısıyla yakınlarının Cebeci Askeri Şehitliği’ndeki mezarlarını ziyaret etti. Şehitlerinin bayraklarla donatılan mezar taşlarını yıkayan yakınları, kabirlerin başında dua etti, Kuran-ı Kerim okudu. Diyarbakır Kulp’ta 1994’te şehit düşen komando er Nuri Bayav’ın babası Nazım Bayav, “Bu bayramlar bizim kara geçiyor. Allah, bizi bu duruma düşürenleri kahretsin” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul’da dün sabah saatlerinden itibaren Edirnekapı’da bulunan Kara Şehitliği’ni şehit yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş da ziyaret etti. Şehit aileleri ve yakınları, mezarları temizledikten sonra Kuran-ı Kerim okudu, dua etti. 1997 yılında Hakkari’de şehit düşen eşi Piyade Kurmay Binbaşı Hüseyin Güvercin’in eşi Sudiye Güvercin, “22 sene oldu, o gün bu gündür her arife günü şehitliğe geliyorum” diye konuştu.

Komutan elini öptü

Antalya Uncalı Mezarlığı’ndaki asker ve polis şehitliklerinde de gözyaşı ve özlem vardı. Şehit yakınları, mezar başlarında okuduğu dualarla sevdiklerini andı. Şehitliği ziyaret eden Antalya Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran da şehit mezarlarına beyaz ve kırmızı karanfil bırakıp, şehit annelerinin elini öptü. Oğlunu 2016 yılında şehit veren Şengül Daniyar, “Konuşacak söz bulamıyorum. Özlem duyuyorum, oğlumu özlüyorum” sözleriyle şehit yakınlarının duygularına tercüman oldu.

Haberin Devamı

‘Vatan için yaşıyoruz’

Adana’da ise şehit ailelerinin yanı sıra Vali Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, milletvekilleri ve kent protokolü de şehitliğe gelerek şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Adana İl Müftüsü Hasan Çınar, şehit aileleriyle birlikte dua okudu. Şehit babası Ahmet Oruç, “Ne için yaşıyoruz; vatan için. Gerekirse biz de gideriz. Yapacak bir şey yok, kader öyle” diye konuştu. Hatay’ın İskenderun iilçesinde bulunan şehitlikte düzenlenen anma programına da mülki ve idari erkan, milletvekilleri, komutanlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan dua etti.

Diyanet’ten kardeşlik vurgusu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, tüm İslam âleminin bayramını tebrik ederken, bayramın barış, mutluluk ve huzurun yeryüzünün her yerine hakim olduğu bir dünyanın inşasına vesile olması temennisinde bulundu. Erbaş, “Bayram, kardeşine tebessüm etmeyi sadaka bilen peygamber ahlakının müntesiplerine, yeryüzündeki olanca kötülüğe karşılık, kardeşlik ve muhabbeti bütün aleme yaymak için büyük bir umut ve azimle çalışan iyilik erlerine, âlemlerin Rabb’inden bir hediye ve rahmet vesilesidir” dedi. Bayramları anlamlı kılanın, can taşıyan her varlığın bu iyilik ve güzellik ikliminden en güzel şekilde istifade etmesi olduğunu vurgulayan Erbaş, “Dolayısıyla acı, hüzün ve gözyaşının kuşattığı dünyamızda, bütün müminler olarak aynı hissiyatı ve aynı sevinci yaşamak adına birlik-beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, gönül köprülerimizi onarmak ve güçlendirmek bayramların bizlere yüklediği en önemli görev olmalıdır” ifadesini kullandı. ANKARA Milliyet

Haberin Devamı

Şehitliklere ziyaretçi akını

Bakanlar şehitlik ziyaretinde

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da şehit ailelerini yalnız bırakmadı. Kocaeli’ndeki Bağçeşme Şehitliği ve Polis Şehitliği’nde şehitler için dua eden ve acılı ailerle bayramlaşan Işık, “Şehitlerimiz bu topraklara bizim ebedi mührümüzün nişaneleridir” dedi. Mersin Şehitliği’ni ziyaret eden Lütfi Elvan’da ailelerin acısını paylaştı. Hüzünlü anların yaşandığı şehitlikte oğlunun kabrinin yanına oturup gözyaşı döken bir anne yürekleri burktu.

Haberin Devamı

Şehitliklere ziyaretçi akını