Gündem ‘Selek’le beni de yargılayın’

‘Selek’le beni de yargılayın’

13.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sosyolog Pınar Selek’in, Mısır Çarşısı davasında üç kez beraat etmesine karşılık yeniden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına bugün devam edilecek.

‘Selek’le beni de yargılayın’

Duruşma öncesi aralarında sanatçılar ve yazarların da bulunduğu bir grup, “Selek’le beni de yargılayın” diyerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na kendileri hakkında suç duyurusunda bulundu.
Dilekçe, Bennu Yıldırımlar, Pelin Batu, Roni Margulies, Şanar Yurdatapan, Yeşim Ustaoğlu’nun da aralarınad bulunduğu bir grubun imzasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verildi. Dilekçede, “Bizlerin vergileriyle işleyen bir devlet aygıtı olan yargının, farz edilen görevi adaleti sağlamak yerine, vergilerimizle bizi de suç ortağı yaparak bir masumu ‘olmayan bir suç’tan, ömür boyu hapsetme ısrarı karşısında, 13 Aralık Perşembe günü aynı ‘olmayan suç’tan Pınar Selek’le beraber, 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ben de yargılanmak istiyorum” denildi. Selek’in yeniden yargılanmasını tepki gösteren imzacılardan bazıları Milliyet’e değerlendirmede bulundu.