Gündem Servisler çarpıştı 2 ölü, 35 yaralı

Servisler çarpıştı 2 ölü, 35 yaralı

27.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karacabey’de öğrenci servisi ile işçileri taşıyan midibüs çarpıştı. Kavşakta meydana gelen kazada, biri öğrenci 2 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi de yaralandı

Servisler çarpıştı 2 ölü, 35 yaralı

Bursa’nın Karacabey ilçesi yakınlarında, köylerden taşımalı eğitim gören öğrencileri alan servis midibüsü ile Mudanya’daki bir fabrikanın işçilerini taşıyan midibüs çarpıştı. Kazada biri öğrenci 2 kişi öldü, 35 kişi ise yaralandı.
Kaza, dün saat 07.30’da Karacabey’e 15 kilometre uzaklıktaki Gölkıyı Köyü Kavşağı’nda meydana geldi. Yenikaraağaç Köyü’ndeki öğrencileri alıp Gölkıyı Köyü’ndeki öğrencileri almak üzere yola çıkan Hüseyin Akdeniz yönetimindeki servis midibüs Gölkıyı Kavşağı’ndan dönüş yapmak isterken, Mudanya’daki bir fabrikaya işçi taşıyan Yılmaz Kocatürk yönetimindeki midibüsle çarpıştı.
Kazada öğrenci servisinde bulunan 70 yaşındaki Fezvi Bası olay yerinde, aynı araçta bulunan 16 yaşındaki lise öğrencisi Kazım Akansel ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazanın bildirilmesi üzerine çok sayıda ambulans olay yerine sevk edildi. Kazada, 10’u ağır olmak üzere 35 kişinin yaralandığı açıklandı.

Köprü açılsaydı kaza olmazdı
Kazanın olduğu Gölkıyı Köyü kavşağında bir yıl önce yapılmasına rağmen, bağlantı yolları tamamlanmadığı için köprünün ulaşıma açılmamasına vatandaşlar tepki gösterdi. Kazanın, öğrenci servisinin Gölkıyı kavşağından dönmek isterken meydana geldiğini söyleyen Gölkıyı Muhtarı Erdoğan Özkul, “Köprü tamamlansa öğrenci servisi köprüyü kullanacak, dolayısıyla kaza yaşanmayacaktı. Köprü bir senedir tamamlanmadı” dedi