Gündem Sevgililer Günü Doodle oldu! Sevgililer Günü nerede ortaya çıktı?

Sevgililer Günü Doodle oldu! Sevgililer Günü nerede ortaya çıktı?

13.02.2015 - 23:57 | Son Güncellenme:

Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü. Google Sevgililer Günü'nü Doodle yaptı. 14 Şubat Sevgililer günü ilk ne zaman kutlandı ve nasıl ortaya çıktı merak ediyorsanız detaylar haberimizde. İşte Sevgililer Günü ile ilgili bilmedikleriniz..

Sevgililer Günü Doodle oldu Sevgililer Günü nerede ortaya çıktı

Sevgililer Günü Doodle yapıldı. Google bu romantik günü atlamadı ve Sevgililer Günü’nü Doodle yaptı. Her sene 14 Şubat’ta kutlanan Sevgililer Günü’nün hikayesi nedir? Sevgililer Günü neden 14 Şubat'ta kutlanır ?

Haberin Devamı

Sevgililer Günü’nün kökeni Roma Katolik Klisesi’nin inanışına dayanmaktadır. Valentine adındaki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Hatta bazı toplumlarda “Aziz Valentin Günü” olarak bilinir. Valentine kelimesi, hoşlanılan kişi veya sevgili anlamında kullanılır.

1908 tarihli Katolik Ansiklopedisi'ndeki eski şehitler listesinde, 14 Şubat gününe kayıtlı, inancı yüzünden öldürülmüş üç tane Aziz Valentine geçmektedir.

Romantik aşk ile Valentine arasındaki bağlantı tarihi dokümanlarda hiç geçmemektedir ve kimi tarihçilere göre sadece bir efsanedir. Valentine'nin onuruna kutlama günü, 14 Şubat 496 yılında Papa Gelasius tarafından ilan edilmiştir. 1969 yılında kilise takviminden Aziz Valentine gününü çıkarmıştır.

Haberin Devamı

Sevgililer Günü Doodle oldu Sevgililer Günü nerede ortaya çıktı

Romantik aşk ile Valentine arasındaki bağlantı ilk olarak 14. yüzyıla ait kaynaklarda görülmektedir. 1381 tarihli Parlement of Foules adlı kitaba göre, Fransa'da ve İngiltere'da 14 Şubat geleneksel olarak kuşların çiftleşme günü olarak bilinmekteydi. Günün bu özelliğinden dolayı Sevgililer Günü'nde sevgililer birbirlerine güzel sözler yazan notlar vermekteydi ve bu notlarda birbirlerine Valentine diye hitap etmekteydiler.

Hristiyan olduğu için öldürülmüş din adamı Valentine ile romantik aşk arasındaki ilişkiyi anlatan efsanelerin 14. yüzyılda ortaya çıktığı düşünülmektedir. Bu efsanelerde geçen başlıcaları şöyledir:

- • Valentine, öldüreleceği günden bir gün önce gardiyanın kız kardeşine "Valentine'ninden" imzalı bir aşk notu vermişti.

- • Romalı askerlerin evlenmesinin yasak olduğu dönemlerde; gizlice evlenmelerine yardım etmişti.

Sevgililer Günü Doodle oldu Sevgililer Günü nerede ortaya çıktı

Günümüzde sevgililerin birbirine hediyeler, çiçekler, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir.

Araştırmalara göre dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmektedir ve bunun yanında hediye alımlarından kaynaklı piyasa satışlarıda oldukça yüksektir.

Sevgililer Günü'nün İlham Perisi Google

Sevgiliye gönderilecek mesajların ne olması gerektiğini de artık Google'a soruyoruz.Gelişen mobil teknolojiler ile birlikte Google Arama Trendlerinde“Günaydın Sevgilim…” “İyi Geceler Aşkım…” mesajlarının arama hacimlerindeki artış dikkat çekici noktaya ulaştı.

Haberin Devamı

Online ve offline dünyanın içiçe geçtiği günümüzde gündemin aynası olan Google Arama Trendlerinde sevgiliye gönderilen mesajlardaki artış dikkat çekici oranlara ulaştı. Hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen cep telefonları ilişkimizin geleceğinde önemli bir rol oynuyor. Google Arama Trendleri analizinde Türklerin aşk hayatında da ekranlardan kopamadığı ve mesaj gönderirken de içeriği belirlemede Google'a danıştığı sonucu ortaya çıkıyor.

Google aramalarına bakıldığında sevgiliye yönelik mesajların hangi dönemlerde ne kadar arandığı kolayca görülebiliyor. Sevgiliye özel “günaydın” ve “iyi geceler” mesajları en çok mobil cihazlarda aranıyor. Akıllı telefonlardan yapılan aramalar tabletler ve bilgisayarlarda yapılan aramaların dört katına ulaşıyor. 2014’ün 4. ve 12. ayları arasındaki dönemde günlük ve saatlik arama paylarına göre ise,sevgililer günaydın mesajlarını gözünü açar açmaz planlıyor. İyi geceler mesajları ise akşam saatlerinde aranıyor.