Gündem Şehirler arası seyahat yasağı kalktı mı? Özel araçla şehirler arası seyahat için izin belgesi gerekli mi? Seyahat izin belgesi başvuru ekranı

Şehirler arası seyahat yasağı kalktı mı? Özel araçla şehirler arası seyahat için izin belgesi gerekli mi? Seyahat izin belgesi başvuru ekranı

18.04.2020 - 15:52 | Son Güncellenme:

Corona virüs tedbirleri kapsamında 30 Büyükşehir ve Zonguldak'a 15 gün süre ile giriş çıkışların yasaklanmasının ardından vatandaşlar seyahat yasağı kalktı mı, özel araçla seyahat etmek için seyahat izin belgesi gerekli mi sorularına yanıt aramaya başladı. Peki Şehirler arası seyahat yasağı kalktı mı? Seyahat izin belgesi nereden alınır?

Şehirler arası seyahat yasağı kalktı mı Özel araçla şehirler arası seyahat için izin belgesi gerekli mi Seyahat izin belgesi başvuru ekranı

Ülkemizde corona virüsün ortaya çıkmasının ardından alınan tedbirler arasında yer alan 30 Büyükşehir ve Zonguldak'a 15 gün süre ile giriş çıkışlar yasaklanmıştı. Geçtiğimiz hafta sonu başlayan sokağa çıkma yasağı uygulaması bu hafta sonu da devam ediyor. Vatandaşlar ise 30 Büyükşehir ve Zonguldak'a giriş çıkış yasağı kalktı mı sorusuna yanıt aramayı sürdürüyor. Peki Şehirler arası seyahat yasağı kalktı mı? Özel araçla şehirler arası seyahat etmek için izin belgesi gerekli mi?

Haberin Devamı

ŞEHİRLER ARASI YOLLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Mart ayında İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valililiğine virüsü tebdirleri kapsamında şehirler arası otobüs yolcu taşımacılığına ilişkin genelge yayımladı. Bu genelge içerisinde şehirler arası yolculukların valilik izni ile yapılabileceği duyuruldu. Daha sonra yapılan açıklamada seyahat izin belgesi başvuruların e-Devlet üzerinden yapılabileceği açıklandı. Özel araçları ile il dışına zorunlu yolculuk yapacak vatandaşlar da e-Devlet Kapısı üzerinden İçişleri Bakanlığı hizmetlerinden “e-Başvuru” ile seyahat izin belgesi başvurularını yapabilirler.

SEYAHAT İZİN BELGESİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın corona virüsü salgınına karşı açıkladığı son kısıtlamalara ilişkin 81 il valiliğine genelge gönderdi. Büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak ili için kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç ve yaya vb.) yapılacak tüm giriş/çıkışlar 03 Nisan 2020 Cuma günü saat 24.00’den itibaren 15 günlük bir süre ile durduruldu.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı'nın gönderdiği genelgede, Türkiye'de vaka sayısında artışlar yaşanan corona virüsü (Covid-19) virüsünün en temel özelliğinin fiziksel temas ve hava yoluyla çok hızlı bulaşıyor olması denildi.Vaka sayısındaki artışa dikkat çekilen genelgede, söz konusu salgının yayılmasının engellenmesinin en etkili yolunun sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu sağlamak olduğu belirtildi.

Bu kapsamda; Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararların etkinliğinin arttırılarak virüsün yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzeni korumak için şehirler arası yolcu taşımacılığı yapılan otobüs seferleri ile ilgili olarak alınan tedbirler genelgede şöyle yer aldı:Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile iller arası otobüs seferleri 28.03.2020 tarihi 17:00’den itibaren ancak valiliklerin izni ile yapılabilecektir.Tüm vatandaşlarımızın bulundukları şehirde kalmaları esastır. Ancak tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile özellikle son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşların şehirler arası yolculuk yapması valilik izni ile gerçekleştirilebilecektir.

Haberin Devamı

SEYAHAT YASAĞI NE ZAMAN BİTİYOR?

İçişleri Bakanlığı tarafından 17 Nisan Cuma günü yayımlanan genelgeyle, Zonguldak'ın yanı sıra büyükşehirler Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'da il sınırları içinde vatandaşların sokağa çıkması yasaklanmıştı.2 Gün süren sokağa çıkma yasağının son ermesinin ardından seyahat izin belgesi olan vatandaşlar için seyahat yasağı sona erdi. Seyahat izin belgesi için başvurularını yapan vatandaşlar onay çıkması durumunda şehirler arası yolculuk yapabilecek.

Yazarlar