Gündem ‘Sezaryenle doğanlar 1-0 mağlup’

‘Sezaryenle doğanlar 1-0 mağlup’

17.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Beslenme ve diyet uzmanı Dr. Ender Saraç, TBMM’de çarpıcı uyarılarda bulundu. Saraç, TBMM Obezite İle Mücadele Alt Komisyonu’nda şunları kaydetti:

‘Sezaryenle doğanlar 1-0 mağlup’

AĞIR METALLERDEN ARINMA: İlk iş sağlıklı bir döllenmeyle başlıyor. Bir erkek kaliteli bir sperm vermediği sürece bir kere tohum bozuk oluyor. Erkeğin çocuk yapma kararından minimum sekiz-on iki hafta önce ağır metallerden arınması, glisemik endeksi düşük beslenmesi, testesteron düzeyini koruyarak egzersiz yapması gerekir. GDO’lu gıdalar, elektromanyetik kirlilik, cebinde cep telefonu taşıma gibi birçok şey var, bunlardan uzak durması, sperm kalitesini yükseltmesi gerekiyor. İkincisi, yine, annenin hamilelik döneminde mutlu, huzurlu olup, glisemik indeksi düşük beslenmesi gerekiyor. Bir üçüncü aşamada da şu var: Sezaryenle doğumda çocuk kendi nesline uygun probiyotikleri alamıyor 1-0 mağlup başlıyor hayata.

OBEZİTE ERKEKLİĞİ ÖLDÜRÜYOR: İnanılmaz bir obezite var. Bu ekonomik bir kayıp, artı erkeklerin erkekliğini öldürüyor, kadınların düzenini bozuyor.

Haberin Devamı

HASTA ÇOCUK FOTOĞRAFI: Ispanağı, tarhana çorbasını çocuklarımıza yediremez olduk. Aynen sigara, alkol gibi, çocukların tükettiği gıdaların üstüne obez, hasta çocukların resimlerini koyup kısıtlama getirmeliyiz.

MASKELİ DEPRESYON: Sevgi, gülümseme, spor, egzersiz, bunlar bir tarafa gitti. Mutsuz bir toplum olduk ve herkes antidepresan kullanıyor, gizli veya aşikâr. Antidepresan kullanımı psikiyatristlerin kontrolünde olmalı. Türkiye’de obezitenin en büyük nedenlerinden birisi maskeli depresyon, yani gizli depresyon. Olumlu mesaj veren, ruha şifa gelen programlar olmalı.

FENOMENLERLE İŞ BİRLİĞİ: Televizyon, kamu spotu tamam ama artık her şey sosyal mecrada. ‘YouTuber’lar, ‘Instagram fenomenleri’ genç, dinamiktir. Onları alarak yürüyüşlere çıkalım, sağlıklı beslenme programları yapalım. 

Yazarlar