Gündem SGK hizmet dökümü ile SSK prim borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

SGK hizmet dökümü ile SSK prim borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

13.10.2015 - 11:32 | Son Güncellenme:

İnternet bağlantısının bulunduğu tüm ortamlarda E-Devlet sistemi yada SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) resmi web sayfası üzerinden SGK hizmet dökümü sorgulama ile SSK prim borcu sorgulama işlemini, artık çok kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

SGK hizmet dökümü ile SSK prim borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır

E-Devlet sistemi üzerinden SGK hizmet dökümü işlemini yerine getirmek istiyor ve bu konu hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. Biz sizlere bu haberimizde SGK hizmet dökümü hakkında bilgi vereceğiz.

Haberin Devamı

SGK hizmet dökümü işlemini E-Devlet sistemi üzerinden yerine getirebilirsinz. Ancak E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için size E-Devlet şifresi gerekmektedir. Eğer E-Devlet şifreniz yoksa sistem üzerinden hiçbir şekilde işlem yapamazsınız. Sizde sistemden faydalanmak ve SGK hizmet dökümü almak istiyorsanız şifre almanız gerekmektedir. Şifre almak içinse size en yakın PTT şubesine TC kimlik kartınız ile başvuruda bulunabilirsiniz. Şifre sahibi olduktan sonra artık sizde SGK hizmet dökümü hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. SGK hizmet dökümü için aşağıda yer alana adımları sırası ile takip ediniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!


Haberin Devamı

SGK SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!


SGK hizmet dökümü için;
• Sizde SGK hizmet dökümü almak için ilk olarak, www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.
• Daha sonra ki adımda ise karşınıza çıkacak olan yeni sayfanın sağ üst kısmında yer alan "E-Hizmetler" başlığı yazan bölüme tıklayınız.
• Daha sonra ki adımda ise karşınıza çıkacak olan sayfada sol tarafda bulunan harfleri göreceksiniz.
• Sizde işlem yaparken zaman kaybı yaşamak istemiyorsanız işlem yapmak istediğiniz sayfanın sağında bulunan harflerden "S" harfine tıklayınız.
• Daha sorna ise açılacak olan sayfada başlıklarıdan "Sosyal Güvenlik Kurumu" seçeneğini bularak bu başlığa geliniz.
• Bundan sonrada bu sayfada yer alan, "4A Hizmetler" "4B Hizmetler" "4C Hizmetler" şeklinde düzenlenmiş başlıklardan bağlı olduğunuz kurumunuza göre seçiminizi belirlemeniz gerekmektedir.
• Bu işlemleri de yerine getirdikten sonra ise, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı sistemdeki ilgili alanlara eksiksiz ve doğru bir şekilde yazınız.
• Tüm bu adımları sırası ile doğru ve eksiksiz bir şekilde yerine getirdikten sonra son olarak, açılan sayfanın üst tarafında bulunan bölümlerden işlem yapmak istediğinizi seçiniz ve hizmet dökümünüzü yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK Hizmet Dökümü

SGK ve SSK prim borçlarının ödenmesi, yıllar boyu özel sektöre hizmet veren tüm kişilerin en doğal ve kanuni hakkıdır. Prim ödemelerinin çalışılmış olan her gün için atlanmadan ödenmesi gereklidir. Firma kapsamında sigortasız personel çalıştırmak kanunen bir suçtur. Bu yüzden üretim ve hizmet sektörü ne olursa olsun personel istihdam eden her firma mutlaka çalışanlarının SSK primlerini aksatmamalıdır. İşe aldığı gün itibari ile gerekli mercilere bildiride bulunarak, sosyal haklardan yararlanmalarına imkan sağlanmalıdır. Aksi halde iş kazası meydana geldiği durumlarda firma da sigortasız çalıştığı fark edilirse firma kanunen ağır cezalar ile karşı karşıya gelebilir. Çalışan personellere de görev aldıkları firmalardan sigorta talep etmeleri konusunda büyük sorumluluk düşmektedir. Bu şekilde personel çalıştıran firmaları ihbar etmeli, sigorta pirimi ödemesi yapmayan firmalarda asla çalışmayı kabul etmemelidir. Tabi ki, işin birde gizli kalan bazı boyutları olmaktadır. Sigorta girişi yapıldığını zannederek aylarca hatta yıllarda firmada çalışan mağdur işçiler bulunmaktadır. Bu gibi durumlarda yapılabilecek en güzel olay, SSK hizmet dökümü hizmetinden yararlanmak olacaktır. SSK hizmet dökümü sistemi sayesinde e.sgm üzerindeki sistemden kimlik bilgilerinizden bazılarını; TC. Numaranızı, Cilt Numaranızı, ili ve doğum yılınızı girerek sorgulatma yapabilir ve akabinde sigorta primlerinizin ödenip ödenmediğini görebilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK borç sorgulama yazısını aratarak karşınıza çıkan SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) resmi web sayfası üzerindeki açılan sayfa üzerinden uyruk tercihinizi yapmanız gerekmektedir. Uyruk tercihinizi T.C. olarak seçtiğiniz takdirde, çıkan yeni sayfadan T.C. kimlik numaranız, Nüfusa kayıtlı olduğunuz il, Cilt numaranız, Doğum yılınız ve sitem tarafından otomatik olarak verilmiş olan güvenlik kodunu girerek, sorgula dedikten sonra, kendinizi anında SGK borçlarınızı görebileceğiniz sayfada bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK Prim Sorgulama

İşleminizi internet üzerinden çok hızlı ve zaman kaybetmeden yaparken aklınızda bulunan “Prim gün sayım ne kadar acaba” sorularına da kolayca son vermiş olabilirsiniz. 2011 yılından itibaren SSK prim sorgulama işlemi e- devlet şifresi ile yapılmaya başlanmışken, yine son dönemlerde bu sisteme alternatif olarak E-SGM yolu ile şifresiz sadece T.C. kimlik numaranız, Doğum yılınız, Cilt numaranız ve ilinize ait bilgilerinizi girerek, sorgulama yaptıktan sonra açılan sayfa üzerinden 4A Hizmet Bilgisi linkinden kolayca prim bilgilerinizi görebilirsiniz.

SSK Gün Hesaplama

Son zamanlarda tüm SSK’lı çalışanlar tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edilen bir e-devlet sistemidir. SSK gün hesaplaması sistemi sayesinde çalışmış olduğunuz günlere ilişkin hizmet dökümlerini görebilir ve ne kadarlık bir çalışmışlığa sahip olduğunuz bilerek, emeklilik yaşınızı hesaplayabilirsiniz. Şifreli ve şifresiz olarak iki farklı şekilde sorgulama yapabilirsiniz bir tanesi PTT tarafından alınmış olan, e- devlet şifreniz ve TC. Kimlik numaranızla olabilirken,ikinci SSK gün hesaplama metodu da yine TC. Kimlik numaranız, Cilt numaranız, iliniz, doğum yılınız şeklindeki bilgilerin girilerek sorgulanmasıyla 4A Hizmet Bilgilerinize ulaşabilirken SSK gün hesaplama işleminizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Hızlı ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bu işlem 2011 tarihinden önce sadece E-Devlet şifresi ile yapılırken günümüzde E-SGM yoluyla şifresiz olarak da yapılabilmektedir. Devletin açtığı bu sistem sayesinde SGK borç sorgulama, emeklilik yaşı hesaplama, SSK prim sorgulama gibi işlemlerinizi buradan halledebilirsiniz. Bunun yanında Ziraat Bankası resmi sitesinden de zahmetsiz bir şekilde SGK borç sorgulama işleminizi halletmeniz mümkündür. Size aşağıda vermiş olduğumuz başlıklar altındaki linklerde size uygun olan uygulamayı seçerek arzu ettiğiniz şekilde işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.