Gündem SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

30.05.2017 - 10:06 | Son Güncellenme:

Bireylere kolaylık olması açısından geliştirilen hizmetlerden kuşkusuz en çok kullanılan, tercih edilen E-Devlet sistemidir. Eskiden kamu kurumlarında uzun kuyruklarda sıra bekleyerek gerçekleştirilen tüm hizmetler artık E-Devlet ile tek tıkla yapılıyor. SGK'da bu hizmetler arasında yer alan önemli bir sistemdir. SGK’nın vatandaşlara sunmuş olduğu tüm hizmetlere E-Devlet ile ulaşmak mümkündür.

SGK hizmet dökümü nasıl alınır

SGK’ya giderek halledilmesi gereken işlemlerin birçoğu, E-Devlet sistemi üzerinden yalnızca E-Devlet şifresi girilerek gerçekleştirilir. Gerek hizmet dökümü alma işlemini yapmak, gerek işe giriş tarihini sorgulamak, gerekse SGK prim tutarlarını öğrenmek için kuruma gitmeye gerek kalmadan tek tıkla işlemler yapılabiliyor.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?

Artık çalışan her birey sigortalı olmak zorundadır. Böyle olunca bireyler için sigortalarının ödenip ödenmemesi durumu önemli bir hal almıştır. Bireyler sık sık ödeme bilgilerini kontrol etmek, sürekli hizmet dökümlerini görmek istiyor. Çünkü sigortalı çalışmak zorunlu olsa da bazı işyerlerinde ödeme sıkıntısı yaşanmaya devam ediyor. Ancak E-Devlet’in sunduğu SGK Hizmet Dökümü Sorgulama hizmeti ile tüm ödemelerinizi görerek kafanızdaki sorulara cavap bulabilirsiniz.

SGK Hizmet Dökümü Sorgulamak için ilk olarak E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekiyor. T.C Kimlik Numaranız ve Şifreniz ile E-Devlet sistemine giriş sağlayabilirsiniz. Eğer şifreniz yok ise herhangi bir PTT şubesine giderek nüfus cüzdanınız ile bizzat başvurarak E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. Şifreniz için sizden 2 TL ücret talep edilecektir. Şifrenizi yazılı zarf içinde alabileceğiniz gibi cep telefonunuza SMS olarak da alabilirsiniz.

E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra sayfanın sol üst köşesinde yer alan e-hizmetler bölümüne tıklamalısınız. E-hizmetler sayfasında yer alan kurumlar listesinden SGK’ya gelerek hizmet dökümünüzü sorgulayabilir tüm ödemelerinizi görebilirsiniz. 4A, 4B, 4C Tescil bilgilerinizi, aylık bilgilerinizi ve hizmet dökümünüzü bu hizmet sayesinde tek tıkla görmeniz mümkün kılınmıştır.

SGK PRİM VE İŞE GİRİŞ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Ayrıca SGK’nın birçok hizmetine de E-Devlet ile ulaşabilmeniz mümkündür. Bunlardan hizmet dökümünden sonra en çok sorgulama yapılan hizmet prim ve işe giriş sorgulamadır. E-Devlet ile prim sorgulama yapabilmek için yine T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra e-hizmetler bölümünden SGK ‘ya gelerek diğer hizmetler bölümünden “Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu sorgulamaya” tıkladığınızda bu işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet üzerinden işe giriş sorgulaması yapmak için ise yine aynı şekilde giriş yaptıktan sonra e-hizmetlerden SGK ‘ya geldiğinizde 4A Hizmet dökümünden işe giriş sorgulamanızı kolayca yapabilirsiniz. Böylece eğer eksik gününüz var ise bunları tespit ederek bildirebilir ve prim ödemelerinizin yapılmasını sağlayabilirsiniz. Ek olarak buradan özet ve detaylı olarak hizmet dökümünüze ulaşmanız da mümkündür.