Gündem SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

14.07.2017 - 08:19 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü belgesi 4A, 4B ve 4C sigorta bilgilerini gösteren bir belgedir. SGK hizmet dökümü belgesi emekli maaşı hesaplama ve prim sorgulama işlemleri de yapılabilir. Hizmet dökümü, E-Devlet sistemine giriş yapılarak alınır? E-Devlet sisteminden SGK hizmet dökümü belgesi nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır

E-Devlet sistemi kamu hizmetlerinin, vatandaşlar tarafından daha kolay ulaşılabilir olmasını sağlar. Sisteme giriş yapılarak 2 binden fazla hizmete anında erişim sağlayabilir ve istediğiniz işlemleri birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden yararlanılabilmesi için sisteme giriş yapılması gereklidir. Sistem üzerinde kayıtlı kullanıcılar tarafından en çok işlem yapılan kurumların bir tanesi de Sosyal Güvenlik Kurumu’dur. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen hizmetler içerisinden ise en çok işlem yapılan SGK hizmet dökümü sorgulamadır. Sosyal Güvenlik Kurumu menüsünden 4A, 4B ve 4C ile ilgili olarak pek çok işlem gerçekleştirilebilir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı


SGK HİZMET DÖKÜMÜ NEDİR?

Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olanlar tarafından alınabilen, sigortalının sigorta ve prim bilgilerinin yer aldığı belgeye SGK hizmet dökümü belgesi denir. Hizmet dökümü belgesi 4A, 4B ve 4C olarak ayrılır. Eski sisteme göre Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı olan kişiler 4A hizmet dökümü belgesi, Bağ-Kur’a bağlı olan kişiler 4B hizmet belgesi ve Emekli Sandığı’na bağlı olan kişiler de 4C hizmet dökümü belgesi alabilir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ BELGESİNDE HANGİ BİLGİLER BULUNUR?

SGK hizmet dökümü belgesinde bulunan bilgiler şunlardır;
Sigortalı kişiye ait olan temel bilgiler
Sigortalı kişinin çalıştığı gün sayısı
Sigortalı kişinin ilk defa girdiği iş için giriş ve çıkış tarihleri
Hangi aylar için sigorta ödeme işleminin yapıldığı bilgisi
Sigortalı olarak bulunulan dönem içinde yerine getirilen hizmetler
Sigortalı primlerinin hangi aylarda yatmış olduğu bilgisi
Çalışılan şirketin bilgileri

SGK HİZMET DÖKÜMÜ BELGESİ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümü belgesi, E-Devlet sistemine giriş yapılarak alınır. E-Devlet sistemine giriş için birden fazla seçenek yer alır. Bu seçenekler; E-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı, internet bankacılığı ve E-Devlet şifresidir. Sistemde kayıtlı olan kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen giriş seçeneği E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğidir.

E-Devlet şifresine olmayanlar, herhangi bir PTT şubesine giderek E-Devlet şifresi alabilirler. E-Devlet şifresi kapalı zarfın içinde 2 Türk Lirası ücret karşılığında verilir. E-Devlet şifresi alındıktan sonra turkiye.gov.tr internet sitesine girilir. Giriş sayfasında T.C. kimlik numarası ve E-Devlet şifresi ilgili yerlere doğru olarak yazılır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra ekranın sol tarafından yer alan menüden E-Hizmetler menüsüne girilir. Bu menüden Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısı açılır. Ardından da 4A, 4B ve 4C için hizmet dökümü belgesi sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir. Bunun dışında SGK hizmet dökümü belgesi vize alma süreci ve mahkeme gibi resmi kurumlarda da kullanılabilir.