GündemSGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

11.01.2018 - 10:59 | Son Güncellenme:

Sigortalıların, sigorta ve prim bilgilerinin bulunduğu belgeye SGK hizmet dökümü denir. Hizmet dökümünde; sigortalı gün sayısı, sigortanın hangi günlerde ödendiği ve çalışılan şirket bilgileri bulunur. SGK hizmet dökümü nasıl alınır? Hizmet dökümünde hangi bilgiler yer alır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır

SGK hizmet dökümü, turkiye.gov.tr internet sitesinden e-Devlet uygulamasından alınabilir. e-Devlet uygulaması; 35 milyondan kullanıcıya ve iki binin üzerinde hizmete sahiptir. e-Devlet ile SGK hizmet dökümü sorgulama dışında; tapu bilgileri, öğrenci belgesi, askerlik belgesi, mobil hat, araç plakasına yazılan ceza ve hava tahmini gibi çeşitli kurumlar tarafından verilen hizmetler için sorgulama yapılabilir. SGK hizmet dökümü ile sigortanın ve primlerin hangi aylarda ödendiği bilgisine de erişim sağlanabilir.

Haberin Devamı


SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümü için, e-Devlet uygulamasına giriş yapılır. Kullanıcılar giriş için; e-Devlet şifresi, internet bankacılığı, mobil imza, e-İmza ve T.C. kimlik kartı seçeneklerini kullanabilirler. En fazla tercih edilen giriş seçeneği, e-Devlet şifresi ile giriştir. e-Devlet şifresi, herhangi bir PTT şubesinden alınabilir. e-Devlet’e giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısı açılır. Kurumlar listesinden Sosyal Güvenlik Kurumu menüsüne girilir. Menüde bulunan 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü bağlantıları kullanılarak sorgulama gerçekleştirilebilir. Sorgulama işleminden sonra, SGK hizmet dökümü yazıcıdan çıktı olarak alınabilir.
Kullanıcılar tarafından e-Devlet üzerinden en fazla işlem yapılan kurum, Sosyal Güvenlik Kurumu’dur. En fazla işlem yapılan hizmet ise 4A hizmet dökümü sorgulamadır. Uygulamaya giriş yapıldıktan sonra adres ve banka değişikliği de yapılabilir. Emekli aylığı, borç durumu sorgulamaları yapılabilir. Bunlar dışında; optik cam ve çerçeve, muayene katılım payı, ilaç kullanım süresi bilgilerine de ulaşım sağlanabilir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜNDE HANGİ BİLGİLER YER ALIR?

SGK hizmet dökümü; 4A, 4B ve 4C olarak sigortalı kişilerin bağlı oldukları yere göre üçe ayrılır. 4A hizmet dökümü Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı olanlar tarafından, 4B hizmet dökümü Bağ-Kur’a bağlı olanlar tarafından ve 4C hizmet dökümü de Emekli Sandığı’na bağlı olanlar tarafından alınabilir. SGK hizmet dökümünde yer alan bilgiler;
- Sigortalıya ait temel bilgiler
- Sigortalı olarak çalışılan günlerin sayısı
- İlk kez girilen işin giriş ve çıkış tarihleri
- Prim ödeme tarihleri
- Sigortanın hangi aylarda ödendiği bilgisi
- Çalışılan şirketin bilgileri