Gündem SGK sorgulama ve prim gün sorgulama işlemleri

SGK sorgulama ve prim gün sorgulama işlemleri

11.04.2015 - 11:30 | Son Güncellenme:

SSK sorgulama ve SSGK prim gün sorgulama işlemlerini online olarak yapmak büyük kolaylıklar sağlamıştır. Siz de SGK sorgulaması hakkında detaylı bilgiye ulaşmak ve SGK sorgulama işleminin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

SGK sorgulama ve prim gün sorgulama işlemleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Türkiye’de çalışma koşullarının iyileştirilebilmesi ve daha modern sistemlerin uygulanabilir konuma getirilebilmesi amacı ile oldukça geniş kapsamlı çalışmalar yürütülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilmekte olan bu çalışmalar kapsamında özellikle de sigortasız işçi çalıştırmanı yasa dışı olması gibi oldukça önemli noktalar bulunuyor. Son dönemlerde gelişen internet teknolojisi de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından en yoğun şekilde kullanılıyor. Özellikle de çağdaş ve gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de vatandaşa sunulan sosyal hizmetlerin daha modern standartlara sahip olabilmesi amacı ile gelişen internet teknolojisi en aktif şekilde sigorta hizmetlerinde kullanılıyor.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMA

SİGORTA SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

Türkiye’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında açılan ve tüm sigorta sistemlerini tek bir çatı altında toplayan Sosyal Güvenlik Kurumu gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanarak sigorta mükelleflerine daha dijital hizmet sunuyor. Böylelikle artık bağlı bulunduğunuz 4A sigortanızın prim gün sayısını dijital platformda yapacağınız SGK hizmet dökümü sorgulaması ile öğrenebilirsiniz. Dijital platformda online hizmetlere daha fazla ağırlık veren Sosyal Güvenlik Kurumu özellikle de sigorta mükelleflerinin sigorta durumu ve sigorta gün sayıları ile ilgili olarak hem güncel hem de ayrıntılı bilgiler alabilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

SGK sorgulama işlemlerinizi dijital platform üzerinden yaparak SGK İl Müdürlüklerinde yaşayacağınız zaman kaybının önüne geçebilirsiniz. SGK sorgulama işlemlerinizi dijital platformda yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasındaki online hizmetler menüsünden rahatlıkla yapabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda yer alan online hizmetler menüsünden erişilebilen E-SGM uygulaması bu sorgulamalar için kullanılabiliyor. Sigortanızın prim gün sayını, sigorta müstahaklık bilgisini ve çok daha fazla sigorta bilginizin ayrıntılı ve güncel bilgisine internet kolaylığında erişim sağlayabilirsiniz. Üstelik bu işlemler ile sigortanız ile ilgili olan tüm bilgilere günün her saatinde ulaşabiliyorsunuz.

Sigorta sorgulamalarınızı dijital platform üzerinde iki farklı şekilde yapabiliyorsunuz. Her iki şekilde de sigortanızın en güncel durumunun tüm ayrıntılarını öğrenebilirsiniz. SSK sorgulama işlemini ilk yöntemde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulaması E-SGM ile yapabiliyorsunuz. İkinci yöntem olarak ise e-Devlet sistemini kullanabilirsiniz. Dijital platformda yer alan tüm kamu hizmetlerini tek bir platform üzerinde toplayabilmek amacı ile 2008 yılında Başbakanlık adına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hizmete açılan e-Devlet sistemi üzerindeki e-hizmetler kategorisinden erişebileceğiniz Sosyal Güvenlik Kurumu 4A hizmet dökümü ekranından sigortanız ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Öncelikle internetten sigortanız ile ilgili şifresiz olarak bilgi alabilmek için kullanabileceğiniz Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hizmete açtığı E-SGM uygulamasını kullanabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet sayfasındaki online hizmetler menüsünden ulaşabildiğiniz E-SGM uygulamasında SSK sorgulama işlemini şifresiz olarak gerçekleştirebilirsiniz. Ancak dijital ortamdaki tüm kamu hizmetlerinde olduğu gibi bu uygulamada da kişisel ve sigorta bilgilerinizin güvenliği için bir takım bilgilerinizi girmeniz gerekiyor. Bu ekranda ‘T.C. kimlik numarası’, ‘il’, ‘doğum yılı’, ‘cilt numarası’ ve ‘güvenlik kodu’ bilgilerini girmeniz gerekiyor. Bu bilgileri girerek, sigortanız ile ilgili olarak merak ettiğiniz tüm bilgilere her bir güncel ayrıntısı ile birlikte ulaşabiliyorsunuz.

SGK sorgulama işleminizi dilerseniz ikinci yöntem olan e-Devlet sistemi üzerinden de yapabilirsiniz. Ancak bu işlem için diğer tüm e-Devlet sistemi işlemlerinde olduğu gibi sisteme giriş yapmanız gerekiyor. E-Devlet sistemi giriş yöntemleri olan ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme girmeniz gerekiyor. E-Devlet sistemi ana sayfasındaki e-hizmetler kategorisinde alfabetik sıralamada yer alan devlet kurumu listesinde ‘S’ harfine gelerek, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A hizmet dökümü’ ekranından sigortanızın en güncel bilgilerini öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu ekranda sigorta prim gün sayınızı, toplam kazancınızı, müstahaklık durumunuzu, provizyon bilginizi ve diğer tüm sigorta bilgilerinizi öğrenebiliyorsunuz. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından modern dünya standartlarında bir sigorta hizmeti oluşturulabilmesi amacı ile hem kendi internet sayfasında hem de e-Devlet sistemi üzerinde açmış olduğu bu online SGK sorgulama ekranlarında sigorta mükellefleri sigortaları ile ilgili olarak her ayrıntılı bilgiye ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platformda yapacağınız sigorta sorgulama işlemleri ile Sosyal Güvenlik Kurumu İl veya İlçe müdürlüklerinde uzun evrak işlemleri ve uzun süreli vakit kayıpları ile uğraşmak zorunda da kalmadan sigorta işlemlerinizi internet kolaylığında gerçekleştirebilme fırsatından yararlanabilirsiniz.