Gündem SGK Sorgulama Ve SSK Prim Borç Ve SSK Gün Sorgulama

SGK Sorgulama Ve SSK Prim Borç Ve SSK Gün Sorgulama

09.05.2015 - 12:14 | Son Güncellenme:

SGK ve SSK sorgulama işlemlerini internet üzerinden yapmak artık çok kolay! SGK sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve SSK sorgulama işleminin tüm detaylarını sizler için hazırladığımız haberimizde bulabilirsiniz.

SGK Sorgulama Ve SSK Prim Borç Ve SSK Gün Sorgulama

Sigorta mükellefleri artık dijital platform üzerinde SGK hizmet dökümü alarak SSK prim gün sorgulama ve SSK borç sorgulamalarını yapabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde sigorta mükellefinin hizmetine açmış olduğu online hizmet uygulamaları aracılığı ile SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri internet üzerinden yapılabiliyor. SGK hizmet dökümüne internet üzerinden ulaşarak SSK prim gün ve borç sorgulama işlemleri de yapılabilmektedir. Şifreli ve şifresiz olarak yapılabilen SSK prim gün sorgulama ve SSK borç sorgulama işlemleri SGK sorgulama ile yapılabilmektedir. SGK hizmet sorgulama ve SSK sigorta dökümü işlemleri hakkında detaylı bilgiyi haberimizde bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SİGORTA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Sosyal Güvenlik Kurumu Tarafından 2011 yılında dijital platformda sigorta hizmeti sunulabilmesi amacı ile geliştirilen ve hizmete açılan E-SGM uygulaması üzerinden yapılabilmekte olan bu SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri e-Devlet sistemi üzerinden de kolay ve güvenli bir şekilde yapılabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları sigorta işlemleri esnasında sigorta mükelleflerine önemli kolaylıklar sağlıyor. Özellikle de dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları sayesinde sigorta mükellefleri son derece pratik bir şekilde güncel sigorta bilgilerine 7 gün 24 saat online olarak erişim sağlayabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan resmi web sitesindeki online hizmetler kategorisinden erişim sağlanabilen uygulamaları aracılığı ile sigorta mükellefleri, internete erişim sağlayabildiği her yerden son derece pratik bir şekilde güncel sigorta işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan E-SGM uygulamasına da SGK’ nın resmi web sitesindeki online hizmetler kategorisinden veya esgm.sgk.gov.tr adresinden kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu, dijital platform üzerinde en çok kullanılan bu online sigorta hizmeti uygulamasını geçici bir süreliğini servis dışı konuma getirerek daha iyi bir hizmet sunabilmek amacı için uygulamada yenilikler gerçekleştirdiği bakım çalışmasına başladı. Bu neden ile de sigorta mükellefleri kısa bir süredir Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulamasına erişim sağlayamıyor.

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulamasının servis dışı olması sigorta mükelleflerinin SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini dijital platform üzerinde sadece e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilmesine neden oluyor. Sigorta mükellefleri e-Devlet sistemi üzerinde yapılan tüm diğer işlemlerde olduğu gibi sisteme güvenli giriş yöntemlerinden birisini kullanarak giriş yapmaları gerekiyor. E-Devlet sistemine giriş yapmak isteyen sigorta mükellefleri için sistemin giriş ekranında 4 farklı yöntem sunuluyor. Dijital platform üzerinde yer alan turkiye.gov.tr adresindeki ‘sisteme giriş’ ekranında sigorta mükellefleri ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor.

Haberin Devamı

Sigorta mükelleflerinin sistem içerisinde SGK sorgulama işlemlerini online olarak yapabilmeleri için sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfa üzerinde yer alan e-hizmetler kategorisine giriş yapmaları gerekiyor. Bu kategori içerisinde sigorta mükellefleri alfabetik sıralamalı kamu kurumları ve online hizmetleri listesinden güncel sigorta bilgilerine erişim sağlayabilmek için ‘S’ harfindeki Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hizmet listesine ulaşabiliyor. SGK sorgulama işlemlerinin bu ekranda yapılabilmesi için sigorta mükelleflerinin öncelikli olarak bağlı bulundukları sigorta koluna göre ayrılmış olan sigorta sistemi hizmet uygulamalarını bulmaları gerekiyor. Burada sigorta mükellefleri kendi sigorta koluna özel olarak hazırlanmış olan hizmet bilgisi ekranından kolay bir şekilde güncel sigorta bilgilerine erişim sağlayabilme imkanına sahip olabiliyor. Son derece güvenli ve pratik bir şekilde gerçekleştirilen bu sigorta sorgulama işlemi ile en güncel sigorta bilgilerinin, en ayrıntılı detaylarına kolay bir şekilde günün her saatinde mesai saati veya hafta sonu tatili gibi şartlar olmadan ulaşabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Sigorta mükelleflerinin dijital platform üzerinde yer alan E-SGM uygulaması veya e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirdikleri SSK sorgulama işlemi sonucunda sigortalarının bilgilerini kolaylıkla görüntüleyebiliyor. Sigorta mükellefleri, bu sorgulama ile dijital platform üzerinde SSK sicil numarası, sigortalı olarak ilk işe giriş tarihi, müstahaklık durumu, dönem ve toplam sigorta prim ödeme gün sayısı, toplam ve dönemlik kazanç, işe giriş ve çıkış tarihleri ile provizyon bilgisine tüm ayrıntıları ile birlikte ulaşabiliyor. Bu neden ile de günümüzde sigorta mükellefleri SSK sorgulama işlemlerini dijital platform üzerinde e-Devlet ya da E-SGM uygulamalarını kullanarak pratik bir şekilde internete erişim sağlayabildiği her yerden yapabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Sigorta mükellefleri, çok kısa bir süre içerisinde dijital platform üzerinde yeniden kolay bir şekilde T.C. kimlik no ile sigorta sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme fırsatından yararlanabilecek.