Gündem ‘Silahı düşürünce kendini patlattı’

‘Silahı düşürünce kendini patlattı’

29.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Genel Kurulu’nda yüksek yargıyla ilgili yasa tasarısının görüşmeleri sırasında, patlamayla ilgili kendisine ulaşan ilk bilgileri aktardı. Bozdağ olayın “terör saldırısı” olduğunu ifade etti.

‘Silahı düşürünce kendini patlattı’

Bozdağ, saldırısını şöyle anlattı: “3 tanen teröristin olduğu ifade ediliyor. Teröristlerden ikisi dış hatlara geliyor ve oradan yolcuların geçtiği yere doğru ateş ediyor. Biri ateş ederken, orada bulunanlar yere yatıyor. Kargaşa sırasında teröristlerden biri içeri gidiyor. Oradan koşup alt kat giriş bölümüne gidiyor. Burada çatışma çıkıyor. Polisin açtığı ateş sonucu yaralanan terörist elindeki silahı düşürüyor. Orada bulunanlar silah nedeniyle dağılıyor. O sırada terörist kendisini patlatıyor ölmeden önce. İlk başta silah ateşleyen teröristlerden diğeri de kendisini patlatıyor. Üçüncüsü de dışarıda beklediği tahmen ediliyor. İnsanlar dışarı kaçarken belki onların ölümünü bile hesapladı. O sırada dışarda patlama oluyor.”

Saldırının milletin birliğine, kardeşliğine, barışına, huzur ve güvenliğine yönelik olduğunu söyleyen Bozdağ, “Bütün güvenlik birimleri, devletimizin yetkilileri konuyu yakında takip etmekte, değerlendirmekte” dedi.

Hayatını kaybedenlere ilişkin kimlik tespitinin belirli bir zaman alacağını kaydeden Bozdağ, 01.48 itibarıyla 31 kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek, “Kimlikler tespit edilince açıklanacaktır. 147 yaralı var” dedi.

‘Zamanlama manidar’

Saat 02.55 sıralarında Başbakan Yıldırım yaptığı açıklamada “Şu ana kadar yapılan tespitlere göre 36 kişi hayatını kaybetmiştir. Çok sayıda yaralı var. İlk emareler DEAŞ terör örgütünü göstermektedir. Saldırganlar havalimanına taksiyle gelmişler. Komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı bir anda böylesine alçakça bir terör olayının gerçekleştirilmesi manidardır” dedi.