Gündem Siyasette astrolog devri

Siyasette astrolog devri

31.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Astroloji dünya siyasetinde önemli bir yer tutmaya başladı. Sri Lanka’dan Lübnan’a birçok siyasetçi artık önemli kararlar almadan önce astrologlarına danışıyor

Siyasette  astrolog devri



Dünya çapında birçok siyasetçi astrolojiyi politikalarının bir parçası haline getirdi. Özellikle Sri Lanka ve Lübnan’da devlet başkanları dahil, birçok siyasetçi gelecekle ilgili astrologlara danışıyor. Sri Lanka’da geçtiğimiz 8 Ocak tarihinde seçimleri kaybeden ülkenin eski devlet başkanı Mahinda Rajapaksa’nın özel astroloğu Sumanadasa Abeygunawardena, bir danışman gibi hareket ediyor, eski devlet başkanının bütün günlük hareketlerini yıldızlara göre düzenliyordu. Sri Lanka ve Lübnan’daki televizyon kanallarında da astrologların siyaset tartıştıkları açık oturum programlarına sık sık rastlanıyor. Lübnan’da siyasetçilerin yüzde 30’u önemli kararlar almadan önce astrologlara danışıyor.

Tahmin yüzünden tutuklandı
Sri Lanka’nın eski devlet başkanlarından Ranasinghe Premadasa’nın da astrolojiye önem verdiği biliniyor. Premadasa bir astroloğun tavsiyesi üzerine şans getireceğine inandığı için ülkenin ismini Sri Lanka yerine Şri Lanka diye telaffuz ediyordu. 2005 yılında ise Chandrasiri Bandara adlı bir astrolog, Rajapaksa’nın darbeyle koltuğundan indirileceğini tahmin ettiği bir yazı yazdığı için gözaltına alınmıştı. Bir süre sonra serbest bırakılan Bandara kendisine siyasetle ilgili tahminleri sorulduğunda korktuğu için cevap vermeyi reddetmişti. ABD eski başkanı Ronald Reagan’ın eşi Nancy Reagan’ın da astrologlara danışmadan karar almadığı ve eşi üzerindeki etkisi biliniyor.

Yazarlar