Gündem Siyasette gerilime kısmi bayram molası

Siyasette gerilime kısmi bayram molası

29.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

14 Mayıs seçim sürecinden itibaren iktidar ve muhalefet partileri arasında devam eden yüksek gerilime, partiler arasında bugün düzenlenecek bayramlaşma programı ile bir anlamda mola verilecek. Ancak bazı partilerin seçim sürecinde ve öncesinde sık sık karşı karşıya geldiği bazı partileri bu yıl da bayramlaşma programına dahil etmemesi, Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler öncesi siyasi arenada tansiyonun düşmeyeceğinin sinyallerini veriyor. 

Siyasette gerilime kısmi bayram molası

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU/ANKARA-  Siyasi partiler arasındaki bayramlaşma, bugün gerçekleşecek. AK Parti bu yılki bayram ziyaret ve kabul listesinde Yeşil Sol ve HDP, DEVA, Gelecek, Saadet, Zafer ve Memleket partilerine yer vermedi. CHP diğer partilerin aksine  iktidar ve muhalefet kanadından tüm partileri dahil ederek 17 siyasi partiyi programına aldı. 

Haberin Devamı

Bayramlaşma programında yalnızca beş partiye yer veren MHP’nin bu yıl Cumhur İttifakı çatısında seçime giren HÜDA PAR ile bayramlaşmayacak olması dikkati çekti. MHP ayrıca Millet İttifakı’nı oluşturan CHP dışındaki diğer partilere de yer vermedi. İYİ Parti’nin listesinde bu yıl da MHP ziyareti bulunmuyor. HDP ve Yeşil Sol Parti heyetleri ise sadece CHP, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve DEVA Partisi ile bir araya gelecek.