Gündem Son dakika... Kırklareli'nde sel felaketi: 2 ölü, 4 kayıp

Son dakika... Kırklareli'nde sel felaketi: 2 ölü, 4 kayıp

05.09.2023 - 07:43 | Son Güncellenme:

Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ve İğneada beldesinde etkili olan kuvvetli yağışta dereler taştı, bazı yollar kapandı. Öte yandan Meteoroloji'den de 10 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi.

Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ile İğneada beldesinde etkili olan sağanak, derelerde taşkına neden oldu. Demirköy'de, orman içindeki turistik bungalovlar, taşan dereler nedeniyle su altında kaldı. Bazı tatilcilerden haber alınamaması üzerine bölgeye AFAD, UMKE, İl Özel İdaresi, Sahil Güvenlik Komutanlığı, askerler ve itfaiye ekipleri, sevk edildi. Başlatılan arama çalışmalarında ormanda mahsur kalan 2 kişi, kurtarıldı, 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Haber alınamayan 1'i çocuk 4 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

Haberin Devamı

Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün, yağışın öğleden sonra etkisini biraz yitirdiğini belirterek, "Turizm tesislerinde kalan kampçılardan kayıplar olduğu söyleniyor. Havadan helikopter ve karadan da ekiplerin arama çalışmaları sürüyor" dedi. 

1/17

2/17

3/17

4/17

5/17

6/17

7/17

8/17

9/17

10/17

11/17

12/17

13/17

14/17

15/17

16/17

17/17

AFAD BAŞKANI DA BÖLGEYE GELDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, bölgedeki çalışmaları koordine etmek üzere Kırklareli'ye geldi. Bölgede incelemelerde bulunan Kırklareli Valisi Birol Ekici de sabah saatlerinde 2, öğleden sonra da 2 olmak üzere 4 kişinin kurtarıldığını belirterek, bütün ekiplerin bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. 

 Kırklareli Valiliği'nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada da "Demirköy-İğneada'da dün başlayan ve bugün de artarak devam eden aşırı sağanak yağışlar sonrasında su baskınlarının yaşandığı bölgemizde tüm ekiplerimiz hasar tespit ve arama tarama çalışmalarına Valimiz Sayın Birol Ekici koordinasyon ve yönetiminde aralıksız devam ediyor. İlimizde etkili olan aşırı sağanak yağışlar sebebiyle Demirköy-İğneada yolu arasında trafik akışı kontrollü şekilde sağlanmaktadır. Vatandaşlarımızın zorunlu haller dışında ve gerekli olmadıkça yolu kullanmamalarını önemle rica ederiz" denildi.

Haberin Devamı

​Demirköy ilçe merkezinde de taşkınlar nedeniyle bazı evleri su bastı, yollarda hasar oluştu. 

AFAD'DAN AÇIKLAMA: 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

AFAD tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldo: İğneada Sisli Vadisi’nde bulunan bungalov otellerin yer aldığı bölgede yoğun yağış sonucu 12 kişinin mahsur kaldığı bilgisi üzerine ekiplerimiz ivedilikle bölgeye sevk edilmiştir.

Arama ve kurtarma ekiplerimiz tarafından 6 vatandaşımız kurtarılmış, iki vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır.

Kayıp 4 vatandaşımızın arama ve kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

EDİRNE'DE YAĞMUR ETKİLİ OLDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 'kuvvetli yağış' uyarısında bulunduğu Edirne'de, sabah saatlerinde yağmur başladı. Yağmura hazırlıksız yakalananlar, ıslanmamak için kapalı alanlar ile saçak altlarına sığındı. Bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, trafikte sürücüler zaman zaman güçlük yaşadı. Trafik ekipleri, önemli noktalarda tedbir alıp, trafik akışını sağladı. Hava sıcaklığının 21 derece olduğu kentte, yağışın gün içinde etkisini artırarak devam edeceği belirtildi. (Umut IŞIK/EDİRNE DHA)

Haberin Devamı

Son dakika... Kırklarelinde sel felaketi: 2 ölü, 4 kayıp

AYDIN'DA SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

Aydın'ın Köşk ilçesinde dün akşam etkili olan sağanak nedeniyle kırsal Mezeköy ve Uzundere mahallerinde sokaklar, göle döndü. Sürücüler, araçları ile yolda ilerlemekte güçlük çekerken, yamaçlardan gelen sular bazı ev ve iş yerlerinin bodrum ve zemin katlarına doldu. O anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı. Belediye ekipleri, bölgede su tahliye çalışması başlattı. Jandarma ekipleri de çalışmalara destek verdi. Gece boyunca süren sağanak sonrası bölgede, sabah saatlerinde hasar tespit çalışması başlatıldı. (Burhan CEYHAN / DHA)

SON HAVA DURUMU RAPORU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun kuzey ve batı, Batı Karadeniz'in iç, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç kesimleri ve Samsun'un aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yağışların Ege'nin kıyı kesimleri, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ ve Kırklareli ile Edirne'nin doğu çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Ege'nin kıyı kesimleri, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ ve Kırklareli ile Edirne'nin doğu çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Son dakika... Kırklarelinde sel felaketi: 2 ölü, 4 kayıp

  • Aydın - Sarı
  • Balıkesir - Sarı
  • Çanakkale - Sarı
  • Edirne - Sarı
  • İstanbul - Sarı
  • İzmir - Sarı
  • Kırklareli - Turuncu
  • Manisa - Sarı
  • Muğla - Turuncu
  • Tekirdağ - Sarı

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Genellikle kuzeyli, yurdun güney ve zamanla doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Rüzgarın, Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de sosyal medya hesabından hava durumu tahminleriyle ilgili şu açıklamayı yaptı;

"Bugün salı. Yağışların Ege'nin kıyı kesimleri İzmir, Aydın, Manisa, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ ve Kırklareli ile Edirne'nin doğu çevrelerinde yerel kuvvetli dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Sabah 7-10 saatleri arası İstanbul'un kuzey ilçeleri ve boğaz çevresi kuvvetli.

Rüzgar, Marmara ve kıyı Ege'de kuvvetli esecek. Sıcaklıklarda değişim yok. İstanbul sabah saatlerinde yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29 C."

 KIYI EGE

Yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radarından alınan verilere göre gece saatlerinden itibaren kıyı Ege'de (Çanakkale, Manisa, İzmir ve Aydın'ın batısı ile Edremit Körfezi) gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MUĞLA

Yapılan son değerlendirmelere göre; Muğla çevrelerinde halen devam eden gök gürültülü sağanak yağışların, Muğla il merkezi ile güney ve doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Marmaris ilçesinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Son dakika... Kırklarelinde sel felaketi: 2 ölü, 4 kayıp

Son dakika... Kırklarelinde sel felaketi: 2 ölü, 4 kayıp

Son dakika... Kırklarelinde sel felaketi: 2 ölü, 4 kayıp

Son dakika... Kırklarelinde sel felaketi: 2 ölü, 4 kayıp

Son dakika... Kırklarelinde sel felaketi: 2 ölü, 4 kayıp