Gündem Son dakika: 123 savaş gemisi, 10 denizaltı, 11 uçak, 16 helikopter, 14 SİHA! Başlıyor

Son dakika: 123 savaş gemisi, 10 denizaltı, 11 uçak, 16 helikopter, 14 SİHA! Başlıyor

25.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mavi Vatan’daki Türk gücünü gösteren Denizkurdu Tatbikatı başlıyor. İki yılda bir büyük bir katılımla gerçekleşen tatbikat 6 Haziran’a kadar devam edecek

Son dakika: 123 savaş gemisi, 10 denizaltı, 11 uçak, 16 helikopter, 14 SİHA Başlıyor

Gökhan Karakaş -  Türkiye’nin tüm kıyı şeridindeki gücünü kanıtlayan Denizkurdu Tatbikatı, bugün başlıyor. Tatbikatta kara, hava ve deniz hedeflerine gerçek mermilerle atışlar yapılırken, envantere yeni giren sistem ve silahlar savaş ortamında denenecek. 25 Mayıs-6 Haziran arasında gerçekleşecek Denizkurdu 2021 Tatbikatı’nın ağırlık merkezi Ege Denizi ve Doğu Akdeniz olacak. Planlanan senaryo gereği harekâta hazırlık eğitimlerini tamamlayan operasyon birlikleri, tatbikat boyunca çeşitli operasyonlar yapacak.

Haberin Devamı

Tatbikat Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yönetilirken en büyük katılımı da donanmanın savaş gemileri sağlayacak.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 123 suüstü savaş gemisi, 10 denizaltı, 11 uçak, 16 helikopter, 14 insansız hava aracı, Amfibi Deniz Piyade Birlikleri ve Amfibi Hücum Timleri, SAT ve SAS timleri ve kıyı birlikleri görev yapacak. Kara, Hava, Jandarma, Özel Kuvvetler ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı birlik ve savaş unsurlarının da katılacağı tatbikata Türk Kızılayı’nın da aralarında bulunduğu 10 devlet kurumu destek verecek.

 

DENİZDEKİ EN GENİŞ KATILIMLI TATBİKAT

Tatbikata, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan genel maksat ve taarruz helikopterleri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan taktik hava desteği maksatlı saldırı uçakları, ihbar ve nakliye uçakları, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan arama kurtarma timi ve arama kurtarma helikopteri, Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan özel kuvvet timleri ve helikopterler, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan arama kurtarma korveti, sahil güvenlik botları ve sahil güvenlik helikopterleri katılacak.